2017 Biyopolimerler Murray Goodman Anma Töreni Birincisi

2017 Biyopolimerler Murray Goodman Anma Töreni Birincisi

Biopolymers’in editörleri ve Chemical Society’nin (ACS) Biyolojik Kimyası Bölümü (BIOL),2017 Murray Goodman Anma Ödülü’nü Profesör William F. Degrado’ya sunmaktan memnun oldular.

2007 yılında Biopolymers Founding Editör onuruna törenle açılan bu ödül, biyokimya, biyofiziksel, kimya, biyofizik, ve kimya biyolojisi gibi bir çok alanda başarılara imza atmıştır.

Ödülü kazanan uzmanlar ACS bahar toplantısında BIOL ile birlikte düzenlenen bir sempozyumda onurlandırılırlar.

2017 Biyopolimerler Murray Goodman Anma Töreni Birincisi

Bill bugün San Fransisco Kaliforniya Üniversitesi’nde Farmasötik Kimya Bölümü’nde profesör olarak çalışmaktadır. Doktora derecesini Chicago Üniversitesi’nden almış ve o zamanki adı Dupont Merck Pharmaceutical Company ve Pennsylvania Üniversitesi olan üniversitede çalışmış ve 2011 yılında bugünkü görevine başlamıştır.

370’den fazla makale yazmış, 25’den fazla patent ve bir çok prestijli ödül almıştır. Bunlara Protein Society’nin Stein and Moore Ödülü Americal Peptide Chemistry’de aldığı ACS Ralph F. Hirchmann Ödülü’de dahildir. Bill’in araştırma grubu küçük protein ve molekül tasarımında makromolekül yapısına ve fonksiyonuna odaklanmaktadır. Daha spesifik olarak, insan hastalıklarıyla alakalı biyolojik süreçler hakkında fikir sahibi olmak ve yeni terapötikler geliştirmek için membran proteinlerinin yapısal karakterizasyonu ve de novo protein dizaynı üzerine çalışırlar. Araştırmalarının yeni bir örneği, deneyin belirlenmiş yüksek çözünürlüklü yapısı ile tasarımın alt angstrom doğruluğu ile uyuşmasıyla sıfırdan dizayn edilen ilk ligand bağlayıcı proteini rapor etmektedir. İlgilendiği hastalıklar arasında HIV ve Alzheimer’da vardır.

Peptitlerin,  ve farmasötik açıdan aktif küçük moleküllerin de novo tasarımına verdiği katkıları da göz önünde tutarak, 2017 Biyopolipolimerleri Murray Goodman Anma Ödülü ile Bill’i sunmaktan heyecan duyuyoruz.

Kaynak : advancedsciencenews.com

499 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!