Güneş Pillerinin Enerjik Manzaralarının Haritalandırılması

Güneş Pillerinin Enerjik Manzaralarının Haritalandırılması

Fotoğraf : CC0 Kamu Malı

Yeni bir spektroskopik yöntem artık organik hücrelere dayanan güneş pillerinin içindeki enerjik manzarayı ölçmeyi ve görselleştirmeyi mümkün kılıyor. Heidelberg Üniversitesi’nde fizikçi olan Prof. Dr. Yana Vaynzof liderliğindeki bir araştırma ekibi tarafından geliştirilmiştir. Bu yeni görselleştirme tekniği bilim insanlarının organik fotovoltaiklerin fiziksel prensiplerini aşırı hassasiyetle incelemelerini ve enerjik kayıplar gibi işlemleri daha iyi anlamalarını sağlar.

Heidelberg Üniversitesi Kirchhoff Fizik Enstitüsü’nün araştırma grubu lideri Prof. Vaynzof, “Dünyamızın manzaralarını haritalandırmak, diğer örneklerin yanı sıra insanların, hayvanların ve suyun hareket kalıplarını ve dinamiklerini anlamak için gerekli bir adımdı ” diye açıklıyor. “Benzer şekilde, bir güneş hücresindeki elektrik yüklerinin hareketi, cihazın içindeki enerjik manzara tarafından belirlenir.” Şimdiye kadar, bu enerjik manzaraları görselleştirmek o kadar zordu ki, organik fotovoltaik cihazlardaki temel süreçleri incelemek için yalnızca kaba tahminler kullanılıyordu.

Heidelberg araştırmacıları tarafından geliştirilen spektroskopik yöntem, enerjik manzarayı nanometre ölçeğinde haritalandırabilir ve güneş pilinin ömrü boyunca herhangi bir noktada uygulanabilir. Prof. Vaynzof ekibinin üyesi ve araştırmanın baş yazarı Vincent Lami, “Yöntemimizin gücü, mükemmel çözünürlüğü ve çok yönlülüğü ile yatıyor” diyor. Prof. Vaynzof’a göre, çalışmaları organik fotovoltaik alanındaki önemli bir sorunu çözüyor. “Enerjik manzaraları haritalamadan, ışığı elektriğe dönüştürme sürecinde cihazların neden enerji kaybettiklerini anlamak zor. Şimdi, yeni nesil güneş hücreleri geliştirmemize izin veren spektroskopik bir yöntemimiz var. düşük enerji kayıpları ve iyileştirilmiş performans ile “diyor.

Kaynak : phys.org

441 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!