Sarımsak ve Flor Kombinasyonu İlaç Tedavisi Vaat Ediyor

Sarımsak ve Flor Kombinasyonu İlaç Tedavisi Vaat Ediyor

Sarımsak ve flor kombinasyonu ilaç tedavi biliminin geleceği olabilir mi?

Sarımsakta koku ve güçlü, keskin tadından daha fazlası var.

Yüzyıllardır, alyum köklü sebzeler doğal ilaç olarak kullanıldı. Antik Yunanistan’daki  ilk Olimpiyat atletleri güçlerini  ve dayanıklıkalrını artırmak için onu yiyorlardı. Birinci ve İkinci Dünya Savaşları boyunca kangreni önlemek için askerlere sarımsak verilirdi. Son zamanlarda bilim insanları  sarımsak içindeki bileşenlerin hastalıklarla savaşmak ve korumak için doğal antibiyotik görevi gördüğünü buldular.

Sarımsak Florlanması

Yeni bir araştırmada, Albany Üniversitesi’nden seçkin bir kimya profesörü olan Eric Block ile Albany Ecza ve Sağlık Bilimleri araştırma müdür yardımcısı olan Shaker A. Mousa ve yedi meslektaşları, kimyasal element florun eklenmesiyle olan doğal sarımsaktan türetilmiş bileşiklerin yararlı biyolojik aktiviteyi arttırıp arttırmadığınına baktılar.

Flor, periyoduk tabloda çok reaktif olan elementlerden biri ve ilaç endüstrisinde geniş çapta kullanılıyor. Örneğin, çok satan 10 ilaçtan birkaçı,  Pfizer’ın kolestrol düşürücü Lipitor ve mide ve bağırsak ülserini önleyen ve tedavi edici olarak kullanılan Prevacid de dahil olmak üzere, flor atomları içeriyor.

Bilim insanları sarımsak ve florun güçlü kombinasyon olabileceği varsayımında bulundular.

Block, ‘’Keşfinden bu yana sarımsak bileşiklerinde bulunun antibiyotik özellikler kapsamlı araştırmaya konu oldu. Tıp kimyasında ve kimyasal biyolojide flora büyük önem verilmesini göz önüne alarak, biz flor yer değiştirmesinin sarımsak bileşiklerinin kimyasal reaktivite ve biyolojik aktivite üzerindeki etkisini gözlemlemekle ilgilendik. Bu gibi fluorinatlı analoglar şu anda bilinmemektedir.’’ dedi.

Varsayımlarını test etmek için bilim insanları, hidrojen atomları  flor atomlarıyla yer değiştirilmiş birkaç modifiye sarımsak bileşiği hazırladılar, florla modifiye edilmiş ve edilmemiş bileşiklerin anti-anjiyogenez ve antitrombotik ajanları  etkinkiğini karşılaştırmak için 10 günlük embriyo yumurtalar kullandılar. Antitrombotik ajanları kan pıhtı oluşumunu azaltmaya yardım ederken, anti-anjiyogenez ajanlar tümör büyümesini bloke ederek kansere karşı savaşırlar.

Sonuçlar modifiye bileşiklerin biyolojik aktivitelerde daha üstün olduğunu ve gelecekte ilaç tedavisinin geliştirilmesinde dikkate alınması gerektiğini gösterdi.

Block, “Sonuçlarımız,  yeni farmasötiklerin biyolojik aktivitelerini arttırmak için modifiye edilmiş doğal oluşumlu sarımsak bileşiklerini içerebileceğini kanıt gösteriyor. Bu bildiri pilot çalışma olarak temsil edildi. Gelecekteki çalışmalar yeni bileşiklerin keşfedilmesini kolaylaştırmak için laboratuvar prosedürlerini değiştirmeyi ve daha düşük maliyetle daha detaylı laboratuar, biyolojik ve potansiyel olarak klinik çalışmayı kolaylaştırmayı gerektiriyor.’’ açıklamasında bulundu.

Kaynak : phys.org

667 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!