Sera Gazları Geri Dönüşümü: Karbondioksit ve Metanı Geri Dönüştürmek için Yeni “Süperkatalizör”

Sera Gazları Geri Dönüşümü Karbondioksit ve Metanı Geri Dönüştürmek için Yeni Süperkatalizör

Applied Catalysis B: Environmental tarafından yayınlanan bir çalışmada bilim insanları, kalay ve serya ile güçlendirilmiş, gelişmiş nikel bazlı bir katalizörü nasıl meydana getirdiklerini ve CO2 ve CH4’ı sentetik gaza çevirmek için nasıl kullandıklarını açıklamışlardır.

Proje, küresel ısınmasının Latin Amerika’daki etkilerini azaltmanın yollarını arayan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Araştırma Komisyonu- Küresel Araştırma Projesi’nin bir parçasıdır. Çalışma,  kimyasal CO2 geri dönüşümü için yeni süperkatalizör dizisi için patent alması için Surrey Üniversitesi’ne ışık tutmuştur.

Küresel Karbon Projesi’ne göre küresel karbondioksit emisyonları 2006’dan beri her yıl ortalama %3 artış gösteren karbon çıktısı ile 4 yıldır ilk kez 2017’de yükselmek üzere…

Karbon yakalama teknolojisi yaygın iken maliyetli olabilir, çoğu durumda prosesin başarılı olması için aşırı ve kesin koşullar gerektirir. Yeni katalizörün bu teknolojiyi endüstri çapında daha geniş çapta kullanılır hale getirmesi ve atmosferden sıyrılmasının daha kolay ve az maliyetli olması  umut ediliyor.

Surrey Üniversitesi’nden Dr. Tomas R. Reina demiştir ki: Bu oldukça heyecan verici bir proje ve burada CO2 emisyonları üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilecek bir şeylere ulaştığımıza inanıyoruz

“İklim bilimciler olarak hepimizin takip ettiği amaç, zararlı gazların atmosferdeki etkilerini tersine çevirecek bir yol…o zararlı gazların yalnızca ortadan kaldırıldığını değil daha fakir ülkelerde kullanım için yenilenebilir yakıtlara dönüştürüldüğünü görebilecek olan bu teknoloji iklim biliminin Holy Grail’ıdır.

Survey Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden araştırma başkanı Profesör Harvey Arellano-Garcia demiştir ki: “Karbondioksiti bu yolla kullanmak gezegenimizin sağlığına oldukça büyük bir etki yapabilecek olan geleneksel karbon yakalama metotlarına uygulanabilir bir alternatiftir.”

“Şimdilerde bu teknolojiyi alıp dünyayı değiştiren bir prosese dönüştürmek için endüstriden doğru çalışma arkadaşlarını arıyoruz.”

Kaynak : sciencedaily.com

886 Kez Okundu

Hacer Demir

27 Nisan 1993’te Bursa’da doğdu. Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Marka İletişimi bölümü mezunu. UÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yapıyor. İlgi duyduğu alanlarda eğitim ve programlara katılmayı, yeni şeyler öğrenmeyi ve kendini geliştirmeyi seviyor. Yenilikçi haberleri takip etmeyi ve çeviri yapmayı sevdiği için 2017 yılından bu yana İnovatif Kimya Dergisi ekibinde yer alıyor.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!