Yüzey Korozyonuyla Mücadele İçin Yeni Proje

Yüzey Korozyonuyla Mücadele İçin Yeni Proje

BP ve Manchester Üniversitesi tarafından yürütülen 6.5 milyon dolarlık yeni proje, zorlu çevrelerin bir sonucu olan korozyon süreçlerini daha iyi anlamayı ve verimli bir şekilde mücadele etmeyi hedefliyor.

Makine,yağ hatları, malzemeler, petrol platformları, rafineriler ve diğer endüstriyel varlıklarda meydana gelen korozyon güvenlik problemlerine yol açıyor. Ayrıca korozyon kuruluşu olan NACE International’e göre korozyonla ilgili yıllık zarar maliyeti 2 trilyon doları aşıyor. Ancak korozyon prosesleri henüz iyi anlaşılamıyor ve endüstrideki önlemleri büyük ölçüde deneyime dayanıyor. Bu yeni ortak araştırma projesi “Zorlu Ortamlardaki Yüzey Degradasyonunu Önlemek” bunu aşmayı amaçlıyor.

Imperial College London, Cambridge, Leed ve Edinburgh Üniversitelerinden de uzmanların dahil olduğu proje partnerleri BP ve Engineering and Physical Sciences Research Council (Mühendislik ve Fiziksel Bilimler Araştırma Konseyi) tarafından 5 milyon pound alarak yüzey degradasyonunun sebebini araştırarak hafifletme stratejileri geliştirecek. Partnerler BP Uluslar arası İleri Düzey Materyaller Merkezi’nde beraber çalışıyorlar.

“Bilgisayar modellemesi, atomik boyutta in-situ deneysel teknikleri ve in-operando görüntüleme ve karakterizasyonu kullanarak bu program korozyon skalalarını ve yerleşik korozyonu anlamaya odaklanacak. Basit olarak korozyona sebebiyet veren temel mekanizmaları deşifre etmeyi; böylece gelecekte onlarla daha verimli bir şekilde mücadele etmeyi hedefliyoruz.” diyor Manchester Üniversitesi profesörü ve projenin baş araştırmacısı Philip Withers.

BP’den Teknoloji Araştırmaları Müdür Yardımcısı Angelo Amorelli, projenin onlara kullanmakta oldukları malzemelerin güvenli operasyon sürelerini arttırmakta ve yeni malzemeler geliştirmelerinde yardımcı olacağını ekledi.

Kaynak : thechemicalengineer.com

556 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!