Nergis Bozkurt
18 Haziran 1997 tarihinde Eskişehir’de doğdum. Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği (%100 İngilizce) lisans bölümünden 2020’de mezun oldum. Bitirme tezi konum ‘Kenevir Bast Liflerinin Kâğıt Üretimi İçin Uygunluğunun Araştırılması’. İlaç sektörü, ambalaj sektörü, biyokimya, biyoteknoloji, organik kimya ve yenilenebilir enerjiye ilgi duyuyorum ve çalışmaları takip ediyorum. İlgimi çeken haberleri daha çok insanla paylaşabilmek için bu dergiye katıldım.
5 gün önce
Dünya Haberleri, Eğitim Haberleri, İlaç Haberleri, Kimya Haberleri, Sağlık Haberleri
Fotoğraf :National Institute of Allergy and Infectious Diseases/NIH. Bir hasta örneğinden izole edilen SARS-COV-2 virüs parçacıkları (yeşil) ile yoğun bir şekilde enfekte olmuş bir apoptotik hücrenin (pembe) renkli taramalı elektron mikrografı. Fort Detrick, Maryland’de NIAID Entegre Araştırma Tesisinde (IRF) çekilen görüntü. Laboratuvar deneylerinde pralatreksat, SARS-CoV-2’ye karşı remdesivir’den daha iyi performans gösterdi. Laboratuvar deneyleriyle birleştirilen yeni bir hesaplamalı ilaç tarama stratejisi, …
Devamı »
2 hafta önce
Biyokimya Haberleri, Biyoteknoloji Haberleri, Dünya Haberleri, Eğitim Haberleri, İlaç Haberleri, Kimya Haberleri, Laboratuvar Haberleri, Sağlık Haberleri
Yapılan bir çalışma, bağışıklık hücrelerinin kendi kendini temizlemesine yardımcı olan bir ilacın, yaşlılarda aşı korumasını artırabileceğini göstermektedir. ELife’ta bugün (15 Aralık 2020) yayınlanan bir araştırmaya göre, bağışıklık hücrelerindeki hücresel kalıntıların giderilmesini yardımcı olan bir ilaç, yaşlılarda aşıların koruyucu etkilerini artırabilir. Sonuçlar, yaşlı bireyleri mevcut COVID-19 pandemisi ve influenza gibi virüslerin neden olduğu hastalıklardan korumak için yeni yaklaşımlara yol açabilir. Oxford …
Devamı »
15 Aralık 2020
Çevre Haberleri, Dünya Haberleri, Eğitim Haberleri, Enerji Haberleri, Kimya Haberleri
Fotoğraf: Hidrojen üreten alg hücreleriyle yoğun şekilde doldurulmuş damlacıkların elektron mikroskobu görüntüsü. Ölçek çubuğu, 10 mikrometre. (Prof. Xin Huang, Harbin Teknoloji Enstitüsü.) Bilim insanları, havada gün ışığına maruz kaldıklarında oksijen yerine hidrojen üreten küçük damlacık tabanlı mikrobiyal fabrikalar inşa ettiler. Bristol Üniversitesi ve Çin’deki Harbin teknoloji Enstitüsü’nde bulunan uluslararası araştırma ekibinin bulguları bugün (25 Kasım 2020) Nature Communications’da yayınlandı. Normalde …
Devamı »
29 Kasım 2020
Dünya Haberleri, Eğitim Haberleri, Kimya Haberleri, Kimyasal Haberleri, Nanoteknoloji Haberleri, Polimer Haberleri
Bukalemunlar kendilerini kamufle etmek, iletişim kurmak ve sıcaklıklarını düzenlemek için renklerini değiştirebilirler. Bilim insanları, bu renk değiştiren özellikleri gizlilik teknolojileri, sahtecilikle mücadele tedbirleri ve elektronik ekranlar için kopyalamayı denediler ancak malzemelerin sınırları vardır. Şimdi, araştırmacılar gerilme, basınç veya neme tepki olarak renk değiştiren esnek bir film geliştirdiler. Sonuçlarını ACS(American Chemical Society) Applied Materials & Interfaces’ta rapor ettiler. Bukalemundan esinlenerek üretilen …
Devamı »
18 Kasım 2020
Çevre Haberleri, Dünya Haberleri, Eğitim Haberleri, Geri Dönüşüm Haberleri, Kimya Haberleri, Kimyasal Haberleri, Laboratuvar Haberleri, Malzeme Haberleri
Fotoğraf : Ames Laboratuvarı ABD Enerji Bakanlığı’nın Ames Laboratuvarı’ndaki bir grup araştırmacı, kağıt üretim sürecinde oluşan yaygın bir yan ürünü naylona dönüştürmenin bir yolunu keşfetti. Bu işlem, kullanılan çözücü(ler) ve enerji girdileri açısından diğer yöntemlere göre çok daha çevre dostudur ve kağıt hamuru üretimindeki atık ürünleri yakmak yerine yararlı bir alternatif sağlar. Kraft (Almanca kuvvet, güç anlamındadır) lignin, kağıt …
Devamı »
13 Ekim 2020
Dünya Haberleri, Eğitim Haberleri, İlaç Haberleri, Kimya Haberleri, Kimyasal Haberleri, Laboratuvar Haberleri, Malzeme Haberleri, Nanoteknoloji Haberleri, Polimer Haberleri, Sağlık Haberleri
Periferik sinirlerin- beyinden vücudun geri kalanına biyoelektrik sinyalleri ileten dokular- hasar görmesi genellikle kronik ağrı, nörolojik bozukluklar, felç veya sakatlıkla sonuçlanır. Bugünlerde, araştırmacılar hasar olduğunda bu tür sinirleri onarmak için bir gün kullanılabilecek gerilebilir iletken bir hidrojel geliştirdiler. Çalışmanın sonuçlarını ACS Nano’da yayınlıyorlar. Periferik sinirin tamamen koptuğu (bir kazadan dolayı derin bir kesik oluşması gibi) yaralanmaların iyileştirmesi zordur. Otolog sinir …
Devamı »
6 Ekim 2020
Dünya Haberleri, Eğitim Haberleri, Kimya Haberleri, Laboratuvar Haberleri, Sağlık Haberleri
Video: Canlı hücre görüntüleme yöntemi, gelişmekte olan omuriliğin erken gelişim sırasında oluşmasıyla ortaya çıkan dinamik ortamı ve hücre hareketinin boyutunu gösteriyor. Video Sahibi: Tony Tsai/Sean Megason/Harvard Tıp Fakültesi Anahtar kontrol mekanizması, hücrelerin gelişmekte olan embriyoda doku ve anatomik yapılar oluşturmasına izin verir. Mikroskop altında, her çok hücreli organizmanın hayatının ilk birkaç saati uyumsuz bir şekilde kaotik görünür. Döllenmeden sonra, bir …
Devamı »