2018 Acta Biomaterialia Altın Madalyasının Alıcısı : Jeffrey Hubbell

2018 Acta Biomaterialia Altın Madalyasının Alıcısı Jeffrey Hubbell

Jeffrey Hubbell, Chicago Üniversitesi Moleküler Mühendislik Enstitüsü Doku Mühendisliği Bölümü’nde  Eugene Bell Profesörü ünvanında Acta Biomaterialia Altın Madalya Ödülü’nü almıştır.

Profesör Hubbell, Kansas Eyalet Üniversitesi’nden lisans ve her ikisi de kimya mühendisliğinde Rice Üniversitesi’nden doktora derecesi aldı. 2010 yılında ABD Ulusal Mühendislik Akademisine ve 2014 yılında Ulusal Mucitler Akademisine seçildi. Chicago’ya taşınmadan önce, İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü (Lozan Üniversitesi) (EPFL) fakültesinde bulundu. Burada EPDK’nın kurucu Direktörü olarak görev yaptı. Biyomühendislik Enstitüsü ve Yaşam Bilimleri Okulu Dekanı, İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü Zürih ve Zürih Üniversitesi, Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü ve Austin Üniversitesi’nden oluşmaktadır.

Profesör Hubbell, rejeneratif tıp ve immünoterapötikler konularını araştırmak için biyomalzemeleri ve protein mühendisliği yaklaşımlarını kullanmaktadır. Rejeneratif tıpta, hücre dışı matrisi ve büyüme faktörü – hücre dışı matris etkileşimlerini taklit eden biyo materyal matrislerine odaklanmış  ve rejeneratif tıpta çeşitli hayvan modellerinde çalışmaktadır. İmmünoterapötiklerde, lenfoidde bulunan antijen sunan hücreleri hedefleyen aşılardaki nanomalzemelere ve protein ajanlarına toleransı teşvik etmek için ve otoimmünitede indüksiyon aşıları için dalak ve karaciğere antijen sunmak için protein mühendisliği yaklaşımları üzerinde yoğunlaşmaktadır. İlgi alanları hem temel hem de translasyonel olmakla birlikte, kendi teknolojisine dayanan, Boston’daki Focal, Genzyme tarafından satın alınan birkaç biyomedikal şirketi kurmuştur. Şirketleri,  Kuros Biosciences, Zürih’te, rejeneratif tıp,  Anokion ve Kanyos Bio, hem Boston’da hem de immünolojik tolerans alanında ve Clostra Bio, Chicago’da, gıda alerjisi alanındadır.

Altın Madalya, 2018 Atlanta, GA’daki Biyomalzemeler Derneği toplantısında Profesör Hubbell’e sunulacak.

Kaynak : materialstoday.com

639 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!