2020 Yılında Çin’in Poliolefin İhracat Talebinin Büyümesinin Anahtarı

2020 Yılında Çinin Poliolefin İhracat Talebinin Büyümesinin AnahtarıWood Mackenzie, Çin’in poliolefinlerinin çoğunun 2020’deki talep artışının plastik son ürünleri için küresel iştaha bağlı olacağını söylüyor.

Wood Mackenzie projeleri, 2019 yılına kıyasla 2020 yılında Çin polietilen ve polipropilen için sırasıyla %3,1 ve %2,8 büyüme talep etmektedir. Uzun süreli sokağa çıkma kısıtlaması dönemi, sonrasında işsizlikte keskin bir artış, bu ‘şok’ tasarı altındaki varsayımları oluşturarak küresel gerileme bağlamında -0,4% GDP büyümesi ile yer alıyor.

Wood Mackenzie uzman danışmanı William Liu : “Ülke karantinada tutulduğu zaman Çin poliolefinlerinin üretim sonrası taşıma rafinaj depolama ve dağıtım gibi faaliyetleri kapsayan işlem kuru, Şubat ortalarında yeniden başladığından bu yana  dip noktasından tekrar yükseldi”, dedi.

Çin’in iyileştirilmesi ve alt yapı yatırımlarını destekleyen politikalarla, poliolefinlere olan ülke içindeki talebin güçlü olması bekleniyor.

“Fakat Nisan ayında üretim sonrası taşıma rafinaj depolama ve dağıtım gibi faaliyetleri kapsayan işlem kuru, tamamlanmamış ihracat siparişlerinden dolayı değişmez hale geldi. Neredeyse Çin,  %60 üretim sonrası taşıma rafinaj depolama ve dağıtım gibi faaliyetleri kapsayan grup dönüştürücüleri Nisan ayında iptal etti.

Polietilen son ürünlerinin yarısı günlük hayatta kullanılan film uygulamalarıdır. Dünya çapındaki karantina, büyük rağbete  dönüşerek gıda teslimatındaki paketleme ve online alışveriş talebini arttırdı.

Bu arada, özellikle koronovirüsün vurduğu alanlar olan otomobiller, elektrikli ev aletlerinde uygulanan enjeksiyon kalıplama yöntemleri polipropilenin ana uygulaması olduğundan polipropilene olan talep azdır. Fiber-grade polipropilen talebi tıbbi ilgili ürünlerin tüketimindeki ani yükselişten dolayı artacaktır. Fakat diğer uygulamalardaki talep zararını telafi etmeye yetmeyecektir.

Bu farklı tüketim modelleri ihracat pazarlamasında da belirgindir. Çin’in poliolefin seri sonu ürünleri ihracatı 2020’nin ilk üç ayında düştü. Film ihracatının bir önceki yılın aynı dönemine göre Q1 2020’de %7 artmasına rağmen aynı dönemde boru ve profilleri ihracatı sırasıyla %12 ve %7 oranında azaldı. Q1 kaba iş çuvalları ihracatı geçen senenin aynı dönemine göre %29 düşerken TV ihracatı %20 ve buzdolabı ihracatı %2 kadar geriledi.

Liu: “Yurt içindeki talep neredeyse tekrar normale döndüğü için 2020’de Çin’in poliolefinlerine olan talep büyümesinin geleceği ihracat pazarlarının omuzlarına dayanacaktır.” , dedi.

Kaynak : hydrocarbonengineering.com

452 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!