Eskişehir’den dünyaya açılan ‘yalıtım’ üssü

Sürdürülebilir yalıtım ürünleri konusunda dünyanın öncü firması olduklarını belirten Knauf Insulation Türkiye Genel Müdürü Emre Gürcan, sektörde çatı yalıtımı, ara bölme yalıtımı, cephe yalıtımı  gibi farklı uygulamalarda hizmet verdiklerini belirtti.

150 dönümlük arazi içinde, 20 dönüm fabrika alanı ve 15 dönüm depolama alanı ile Ağustos 2014 tarihinde Türkiye’de üretime başlayan Knauf Insulation tesislerinde birçok ülkeye yüksek performanslı sürdürülebilir çözümler üretiliyor. Eskişehir’de kurulu fabrika aracılığıyla Japonya’dan Avustralya’ya Yeni Zelanda’dan İsrail’e birçok ülkeye ihracat yapan firmanın yıllık üretim kapasitesi 45 bin ton.

Çığır açan teknoloji

Yalıtım sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olarak Knauf Insulation’in farkının kendisine patentli Ecose teknolojisi ile üretim olduğunu belirten Emre Gürcan, “Ecose Teknolojisi, fenol ve formaldehit gibi insan sağlığını tehdit edebilecek kimyasalları mineral yün üretimi prosesinden çıkarıyor, insan sağlığına ve çevreye dost ürünler üretiyoruz. Bunun yanı sıra sürdürülebilir enerji tasarrufunun yanında çevre ve insan sağlığı açısından da önemli bir kazanım sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. “Bu teknolojiyle sektörde fark yaratıyoruz” diyen Gürcan, “Rakiplerimizde de bu teknolojiyi kullanan yok. Tamamen Knauf Insulation’a özgü ve patentli bu Ecose teknolojisiyle lif yapımız daha ince ve esnek bir özellik kazanıyor, bu da sürdürülebilirliğin yanında  yüksek performansı da beraberinde getiriyor” dedi. Gürcan’a göre yalıtım sektöründe liderliğin nedeni üretimde kullanılan teknoloji. Ecose teknolojisi ve sadece Knauf Insulation Eskişehir’e özgü üretim teknolojisi sayesinde kaşındırmayan, kanserojen madde barındırmayan, çevreci, yüksek yalıtımlı olmakla beraber daha ince ve kullanışlı bir ürünler üretiliyor.

Knauf Insulation Eskişehir olarak da bir fark yarattıklarının altını çizen Gürcan, bir takım formüllerle daha verimli ve performanslı ürünler ürettiklerini belirtti. Gürcan, “Bu yönümüzle de diğer Knauf Insulation fabrikalarına öncülük ediyoruz. Yüksek kalite ve verimlilik anılamında da Knauf insulation’ın 40 fabrikası içierisinde model alınan bir üretim tesisiyiz” ifadelerine yer verdi.

8 milyon bina yalıtımsız

Isıtmadan dolayı Türkiye’deki enerji kaybının 8 milyar doların üzerinde olduğunu ifade eden Emre Gürcan, “Bu kayıp önemli oranda cari açığa da sebep oluyor. Ülkedeki tüm yapılar uygun şekilde yalıtılmış olsaydı yılda 8 milyar dolardan fazla artı olurdu. Ülkemizde şu an minimum 8 milyon bina yalıtımsız. Uygulaması çok kolay ve ekonomik olan çatı yalıtımı ile her yapıda ortalama yüzde 25 tasarruf sağlandığını düşünecek olursak çatı yalıtımı sayesinde ciddi bir tasarruf sağlamak mümkün” dedi.

Gürcan, 3. Havalimanı projesi, yeni açılan Ankara YHT Garı gibi birçok yenilikçi projede tercih edildiklerini hatırlatarak, “Devlet kurumları yalıtım konusunda oldukça bilinçli ve düzenli. Kamusal alanda da şartları yerine getiren bir firma olarak tüm artılarımızla tercih ediliyoruz” ifadelerini kullandı.

Knauf Insulation Pazarlama Müdürü Sedat Kılıç, “Bizim en büyük alameti farikamız Ecose teknolojisi. Bu teknolojiyle birçok konuda önde olmayı başarıyoruz. Diğer üreticilerin birçoğuyla rekabet bile etmiyoruz. Çünkü ürünlerimiz benzersiz” şeklinde konuştu.

Kaynak : milliyet.com.tr

897 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!