Avustralyalı araştırmacılar, tüm canlı organizmalarda ve bazı virüslerde canlılık işlemleri ve biyolojik gelişimler için genetik materyalleri taşıyan ve nükleik asit olarak tanımlanan DNA’nın yeni bir yapısını keşfetti.
Garvan Tıbbi Araştırma Enstitüsü’nden bilim adamları, laboratuvar çalışmalarında “i-motif” adını verdikleri DNA’nın “bükülmüş düğüm” şeklini saptadı.
Araştırmada mühendislik uygulanmış bir antikordan faydalanarak, hücredeki i-motiflerin yerleri saptandı. Araştırma ekibinden Mahdi Zeraati, yeşil noktaların (i-motifler) zamanla ortaya çıkmasını ve kaybolmasını, bu yüzden onların oluştuğunu, dağıldığını ve yeniden oluştuğunu gördüklerini söyledi.
Araştırma ekibinden Doçent Daniel Christ, yaptığı açıklamada, DNA’nın moleküler yapısının hep çift sarmal olarak düşünüldüğünü belirterek, bu yeni araştırmanın farklı olan DNA yapılarının mevcut olduğunu gösterdiğini kaydetti.
Ekipten Marcel Dinger, DNA’nın bu yeni “bükülmüş düğüm” yapısının keşfinin oldukça heyecan verici olduğunu ifade ederek, bu yeni yapının tam olarak ne işe yaradığını ve sağlık ve hastalık üzerinde nasıl etkilerinin olduğunun araştırılacağını aktardı.
Araştırmanın sonuçları “Nature Chemistry” dergisinde yayımlandı.
Kaynak : cnnturk.com
Yazar

- İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.
Son Yazıları
Eğitim Haberleri2021.03.082 Kat Güçlü İpek Üretiminde Kullanılabilecek İpek Böceği Besini Geliştirildi
Eğitim Haberleri2021.03.08Renk Körlüğü Tedavisinde Kullanılabilecek Kontakt Lens Geliştirildi
İlaç Haberleri2021.03.07Sinovac Aşısının Türkiye’deki Etkinlik Oranı Açıklandı
İlaç Haberleri2021.03.07Moderna’nın Koronavirüs Aşısı, Ciltte 10 Santimetreyi Aşan Şişliklere Sebep Olabiliyor