BTSO, Plastik ve Kauçuk İhtisas OSB için Harekete Geçti

btso plastik ve kaucuk ihtisas osb icin harekete gecti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), plastik ve kauçuk sektörlerine yönelik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni kazandırmak için harekete geçti.

Bursa ekonomisinin gelecek 50 yılına yön verecek Teknoloji OSB (TEKNOSAB) projesi ile şehrin ve ülkenin kalkınma hedeflerine öncülük eden BTSO, şimdi de plastik ve kauçuk sektörüne İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kazandırmak için ilk adımı attı. Plastik ve kauçuk sektörüne dönük firmaların yer aldığı 21. Meslek Komitesi’nin ‘Plastik ve Kauçuk Sektörü İhtiyaç Analizi Toplantısı’, BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Yönetim Kurulu Üyesi HASAN Gürses, 21. Meslek Komitesi Başkanı Kağan Yeşil, meslek komitesi üyeleri ve 250’ye yakın sektör temsilcisi katıldı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, toplantıda yaptığı konuşmada, plastik ve kauçuk sektörünün üretim kapasitesi ile Avrupa’da ikinci, dünyada ise yedinci sırada yer aldığını, ancak katma değeri yüksek üretimde ise sektörün yeterli seviyede olmadığını ifade etti. Firmaların sürdürülebilir büyüme ve katma değerli üretim modeline geçmesi gerektiğini dile getiren Burkay, sektör temsilcilerinin rekabet öncesi işbirliğini artırmaları gerektiğini vurguladı. BTSO olarak Bursa’ya değer katan projeleri kentin ortak aklıyla hayata geçirdiklerini belirten Burkay, sanayisindeki dönüşümü gerçekleştirirken firmaların, kentin ve ülkenin sahip olduğu zenginlikleri de ortaya çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bursa’nın birçok Avrupa ülkesinden daha fazla ihracat yaptığına işaret eden İbrahim Burkay, “Bu noktada yeni nesil sanayi alanlarına ihtiyacımız var. Metrekaresi 600 doları aşan alanlarda katma değerli üretimi gerçekleştirmek kolay değil. BTSO bünyesinde yer alan ‘Sektörel Konseyler’imizden gelen taleplere baktığımızda; iş dünyası temsilcileri ilk olarak yeni yatırım alanları istiyor. Bu yüzden mekânsal planlamayı iyi yapmalıyız” diye konuştu. Katma değeri yüksek yeni ve özel ürünler geliştirmek için sektörün nitelikli, rekabetçi ve çevreyle barışık sanayileşmeye geçmesi gerektiğini vurgulayan Burkay, bunun için İhtisas OSB’lerin önemine işaret etti.

BTSO öncülüğünde hayata geçirilen Teknoloji OSB (TEKNOSAB) projesinin kurulma işlemlerinin 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığına dikkat çeken İbrahim Burkay, bölgedeki kamulaştırmaların da yakında sona ereceğini anlattı.
21. Meslek Komitesi Başkanı Kağan Yeşil ise plastik sektörünün şehrin ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen sektörlerinden birisi olma özelliğini koruduğunu hatırlattı.

Bursa Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği (BURPAS) Başkanı İlker Biliktü, sektörün ihtisas OSB’ye büyük ihtiyacının olduğunu ifade ederek, “Bu konuda BTSO’yu gönülden kutluyorum. Sektörümüz için güzel bir toplantı düzenlendi” diye konuştu.
Toplantıda, sektör temsilcilerinin kurulacak İhtisas OSB ile ilgili görüşleri alındı.

Kaynak : milliyet.com.tr

4.746 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!