Enerji Depolama ve Güneş Enerjisinin Birleşimi Beklenmedik Bir Güç Güvenilirliği Artışı Sağlıyor.

North Carolina State  ve North Carolina Central Universiteleri’nden yapılan  yeni araştırma, bir güç sistemi enerji depolama ve güneş enerjisi üretimini birleştirdiğinde, sistemin en yüksek enerji talebini karşılama yeteneği açısından nihai sonucun, parçalarının toplamından daha büyük olduğunu buluyor. Bu yenilenebilir enerji için teşvik edici bir haber özelliğini taşıyor.

NC State’de inşaat, yapı ve çevre mühendisliği profesörü ve bu çalışma üzerine yazılan bir makalenin yazarlarından olan Joseph DeCarolis, “Elektrik tesisleri, tüketicilerin enerji taleplerini güvenilir bir şekilde karşılayabilmelerini sağlamakla görevlidir” diyor.  “Farklı üretim kaynaklarının güvenilirliklerinin faydalarının ölçülmesi, yatırımların nereye yapılacağı konusunda bilgi verir.”

Bir güç kaynağının güvenilirlik avantajı, talebin yoğun olduğu zamanlarda belirli bir kaynağın ne kadar güç üreteceğine güvenilebileceğidir.

Makalenin ilgili yazarı ve NC State’de inşaat, yapı ve çevre mühendisliği doçenti Jeremiah Johnson, “Buradaki çalışmamız, güneş enerjisinin güvenilirliğe sürdürülebilir enerji şüphecilerinin önerdiğinden daha fazla fayda sağlayabileceğini gösteriyor” diyor. “Hem güneş enerjisine hem de enerji depolama sistemlerine yatırım yapmak, hiçbir teknolojinin tek başına sağlayamayacağı güvenilirlik değerini ortaya çıkarabilir.”

Bu çalışma için araştırmacılar, yenilenebilir enerji ve güvenilirlik ile ilgili sorunları değerlendirmek için Kuzey ve Güney Carolina’daki güç sistemine baktılar. Güç talebi ve güç üretim kaynaklarının karışımına ilişkin verilerle araştırmacılar, bir sistemin en yüksek enerji talebi dönemlerinde farklı kaynaklardan ne kadar güç bekleyebileceğini değerlendirmek için hesaplama modelleri oluşturdular. Modeller, araştırmacıların sistemdeki güneş enerjisi tarlalarının boyutunu ve sistemdeki enerji depolama miktarını değiştirerek bu değişikliklerin en yoğun talep dönemlerinde genel güvenilirlik faydalarını nasıl etkileyebileceğini belirlemesine izin verdi.

Johnson: “Bir sistem güneş enerjisi ve enerji depolamayı birleştirdiğinde, bu kombinasyon, en yüksek talep sırasında her bir kaynaktan çıktıyı eklemenize kıyasla yüzde 40’a kadar daha fazla güç sağlayabilir” diyor.

“Temel olarak, güneş enerjisi üretiminin, depolanan enerjiyle karşılanması gereken pik yükü azalttığını ve bu pik talebin süresini azalttığını bulduk. Aslında, bu teknolojiler arasında simbiyotik bir ilişki var.”

Haberin devamı Yenilenebilir Enerji dergisinde “Güneş Enerjisi ve Enerji Depolamanın Kapasite Değeri Sağlamada Simbiyotik İlişkisi” başlıklı makale yer almaktadır.

Kaynak: techxplore.com

568 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!