Glenn’in Yeni Poliimid Reçine Seti Havacılık Endüstrisinde Yükselecek

Fotoğraf: Glenn’in yeni reçine transfer kalıplanabilir poliimidi (RTM-370), 350°C’de performans gösterir.

NASA Glenn Araştırma Merkezi, New York merkezli üretici olan Imitec Inc. ile özel olmayan bir ticari lisans imzaladı. Şirket, özellikle havacılık uygulamalarına yönelik yüksek performanslı bileşenler yapmak için yeni malzemeyi kullanacak olan son kullanıcılara yeni bir reçine transfer kalıplanabilir poliimid (RTM-370) üretecek ve satacaktır. Ayrıca Imıtec Inc. bazı üst düzey uygulamalar için sınırlı temelde bileşenler oluşturacaktır.

Fotoğraf: Dr. Chun-Hua (Kathy) Chuang, laboratuvarda RTM-370 ile çalışıyor.

Glenn mucitleri, RTM-370’i başka bir poliimid için yedek olarak geliştirdi. Glenn tarafından geliştirilen PMR-15 şu anda büyük jet motoru üreticileri tarafından uçak motoru uygulamalarında düşük maliyetli olduğu için titanyum yerine yedek olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte, PMR-15 kanserojen olduğundan şüphelenilen bir bileşen içerir. Bu nedenle, imalat sırasında maliyetli olan güvenlik düzenlemesi gerektirir. Glenn, kanserojen sorununun üstesinden gelmek, çözücü kullanımını ortadan kaldırmak ve kompozit yapıların daha basit işlenmesini kolaylaştırmak için RTM-370’i geliştirdi. RTM-370, yüksek cam geçiş sıcaklığı, düşük erime viskozitesi ve iyi raf ömrü sergiler. Bu da onu enjeksiyon kalıplama, reçine transfer kalıplama ve reçine film infüzyonu ile kompozit imalat için uygun hale getirir. Bu özellikler Glenn’in yeniliğini, tıp, havacılık, yüksek hızlı demiryolu, elektronik ve iletişim endüstrileri için çeşitli poliimidler ve poliimid kaplamalar içeren Imitec Inc’in mevcut ürün serilerine büyük bir tamamlayıcı yapar.

Kaynak: technology.grc.nasa.gov

736 Kez Okundu

Cemre Şahin

1997 İstanbul doğumluyum. Lisans derecemi İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde tamamladım. Araştırma yapmayı ve yeni şeyler öğrenmeyi seven biriyim. Araştırmalarımı başka insanlarla da paylaşabilmek için İnovatif Kimya Dergisi’nin bir parçası oldum. Malzeme bilimi alanındaki gelişmeleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!