IBM karbon nanotüpler üzerinde çalışıyor

ibm karbon nanotupler uzerinde calisiyor

Artık silikonun daha küçük ciplerin üretiminde kullanılamaması araştırmacıları karbon nanotüplere yöneltti. Silikon yıllarca bilgisayar ciplerinin bir numaralı maddesi olarak kullanıldı.

IBM uzun yıllar karbon nanotüplerin işlemci üretiminde kullanılmasını araştırıyordu. Karbon nanotüplerin çok küçük ve birleştirilmesinin zor olduğu biliniyor. Bu yüzden IBM önündeki bir çok engeli de aşmak zorunda. Silikon, karbon nanotüplere göre daha kolay çünkü birleştirilmeden sadece şekil veriliyor. IBM ise doğadan esinlenerek karbon nanotüplerin kendiliğinden birleşmesini sağlamaya çalışıyor. Nanotronics Imaging bu konuda bir mikroskop üreterek IBM’e destek oluyor.

Giyilebilir teknolojinin gelişmesi için silikon kullanımı yerine karbon nanotüplerin tercih edilmesi gerekiyor. Karbon nanotüpler, işlemcileri nano boyutlara ulaştıracak. Bu çalışmaların başarılı olması durumunda ise çevremizde ki çoğu şey elektronikleşecek. Ürünün kullanılması için uzmanların verdiği süre 15 yılı bulabiliyor. Geleceğin işlemcilerini 15 yıl kadar beklemek durumundayız.

George Tulevski, “Yaptığımız şey, bir heykel oluşturmak için büyük bir kayayı oymak yerine, küçük parçaları birleştirerek heykeli oluşturmak gibi. Tepeden aşağıya değil, parçadan bütüne doğru ilerliyoruz.” 

Kaynak : silikonvadisi.tv

796 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!