ODTÜ TTO Biyobozunur Protez Teknolojisini Tanıttı

ODTÜ TTO Biyobozunur Protez Teknolojisini Tanıttı

Orta Doğu teknik Üniversitesi (ODTÜ); kaybedilmiş ya da zarar görmüş kemik dokusunun yerini alabilen, hastaya özel protez teknolojisini lisansladı.

ODTÜ Profesörü Vasıf Hasırcı tarafından geliştirilen üç boyutlu yazıcı ile yazılmış protezler zamanla kemiğe kaynayacak şekilde tasarlanarak, iltihap veya protezin reddedilme riski azaltıldı. Bu teknoloji, trafik kazası, ateşli silah ile yaralanma, tümör veya osteoporoz gibi fiziksel hastalıklar sebebi ile yaralanmış hastalara uygulanabilecek.

Hasırcı, üniversitenin teknoloji transfer ofisi ODTÜ TTO aracılığı ile buluşuna patent aldı ve bu patenti üç boyutlu baskı şirketi olan BTech Innovation’a lisansladı.

Hasırcı “Üç boyutlu baskı teknolojisi farklı endüstriyel alanlarda kullanmak için geliştirildi ve sonunda sağlık alanında da kullanılıyor” dedi. “Cihaz üretimindeki gelişmeler artık belli bir doygunluğa ulaşmış olsa dahi, oldukça önemli bir gelişme alanı olan implantlar için kullabilecek biyouyumlu malzemelerin üretimine yönelik niş alanlar hala mevcut. Vücuda zarar vermeyen ve zamanla doğal dokulara transfer olabilecek çeşitli materyaller var”.

BTech Innovation Genel Müdürü Kuntay Aktaş, “Bu tarz gelişmelerin kaçınılmaz olduğu bir alanda böyle bir anlaşma yaptığımız için çok memnunuz. Türkiye’de ileri teknoloji ürünlerinin ortaya çıkmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz ve bu alandaki en önemli bilim insanları ve ekipleri ile çalışabilme imkanı bulduğumuz için çok heyecanlıyız. Gelecekte, bu teknolojiyi ticari bir ürüne dönüştürebilmek için çok çalışacağız” yorumunda bulundu.

Kaynak : techtransfercentral.com

783 Kez Okundu

Melike Oya Oral

İzmir’de 1988 yılında doğdu. İzmir Atatürk Lisesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü’nü bitirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Executive MBA programlarında yüksek lisanslarını tamamladı. Temel ilgi alanı malzeme bilimleri. 2012’den beri özel sektörde beyaz eşya, yapı malzemeleri ve tekstil sektörlerinde ArGe ve yeni ürün geliştirme bölümlerinde görev almakta. Hali hazırda Sun Tekstil ArGe Merkezi’nde çalışıyor.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!