Sekiz Dakika Şarj ile 68 Yıl!
Fotoğraf 1. The Batteries tarafından üretilen yeni teknoloji, endüstri basını tarafından “ezber bozan” olarak adlandırıldı ve firma, “pilot üretim” üzerindeki çalışmaları bittiğinde büyük ölçekli üretime başlamayı umuyor.
Rzeszów merkezli bir firma bu proje ile küresel pazarı dönüştürmek istiyor.
The Batteries tarafından üretilen yeni teknoloji, endüstri basını tarafından çoktan “ezber bozan” olarak adlandırıldı ve firma, “pilot üretim” üzerindeki çalışmaları bittiğinde büyük ölçekli üretime başlamayı umuyor.
Fotoğraf 2. Küçük ve hızlı şarj olmasına rağmen yine de büyük miktarda enerji depolayabilen bir şey meydana getirme ihtiyacının rehberliğinde The Batteries, şimdi yüksek yoğunluklu plazma ile geliştirilmiş vakum buharlaştırma işlemlerini kullanan küçük bir pil geliştirdi ve patentini aldı.
Sadece sekiz dakika içinde yüzde 0’dan yüzde 100’e kadar şarj olan batarya, son 25 yıldır pazara hâkim olan daha geleneksel lityum-iyon pillere alternatif arayan Polonyalı bilim insanları tarafından geliştirildi.
Gelenkesel piller yüksek kapasiteleriyle bilinmelerine rağmen boyut ve ağırlıkları, modern teknolojinin beklentileri söz konusu olduğunda onları giderek kullanışsız hale getirmiştir.
Küçük ve hızlı şarj olmasına rağmen yine de büyük miktarda enerji depolayabilen bir şey meydana getirme ihtiyacının rehberliğinde The Batteries, şimdi yüksek yoğunluklu plazma ile geliştirilmiş vakum buharlaştırma işlemlerini kullanan küçük bir pil geliştirdi ve patentini aldı.
Fotoğraf 3. Yeni Polonya teknolojisi, ek kimyasal bileşiklere olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor ve bu nedenle pilin enerji yoğunluğu iki katına çıkarak 1.200 Wh/L ‘a ulaşıyor.
Gezegen daha önce büyük ölçüde lityum-iyon veya lityum-polimer pillere bağımlıyken, yıllardır ana malzemeyi bağlamak ve yerinde tutmak için birkaç farklı ek madde kullanılan malzemeden yapılmıştır.
Bu ek maddeler bağlama konusunda etkili olsa da bataryanın enerji yoğunluğunu önemli ölçüde azaltma eğilimindeydi.
Teknik olarak, elektrolitler katı olduğu için, geliştirilen piller çok daha uzun bir ömür beklentisine sahiptir. Dikkat çekici bir şekilde, sıvı veya jelden daha az reaktif oldukları için patlamamaları, yanmamaları veya üretim hatalarından mustarip olmamaları da garanti edilir.
Dahası, 10.000 ila 25.000 arasında olmak üzere çok daha fazla sayıda şarj döngüsüne sahipler. Bu, standart bir lityum-iyon pilin 2000 saatlik şarj döngüsüne eştir.
Layman’ın tabiriyle, bir cihaz bu öncü pil kullanılarak günde bir kez şarj edilirse, ömrü yaklaşık 68 yıla ve muhtemelen biraz daha fazlasına ulaşacaktır.
Yine de faydalar burada bitmiyor. Lityum-iyon ve lityum-polimer pillerin 0-60⁰C arasındaki sıcaklıklarla sınırlı çalışma kapasitesine sahipken ince film piller -40⁰C’lik düşük ve 170⁰C’lik yüksek sıcaklıklarda çalışabilirler.
Ayrıca, firmanın yapılanmasının bu yeni teknolojinin hızlı gelişimine elverişli olduğu kanıtlanmıştır. Bu konuda “Bu yaklaşıma öncülük ettiğimiz için, kendi ekipmanımızı sıfırdan tasarlamak zorunda kaldık. Piller, şirket içi Ar-Ge ve yeniden tasarlanmış üretim süreci arasında bir sinerji yarattı.” açıklamasında bulunuyorlar.
Tamamlandığında, fabrika yılda 1MW’ın üzerinde üretim kapasitesine sahip olacak, bu da her yıl on binlerce pilin pazara ulaşabileceği anlamına geliyor.
Kaynak: thefirstnews.com