2019-nCoV Koronavirüs Reseptörleri SARS ile Benzerlikleri Gösteriyor

2019 nCoV Koronavirüs Reseptörleri SARS ile Benzerlikleri Gösteriyor

Fotoğraf: 2019-nCoV parçacıklarının TEM görüntüsü.

Minnesota Üniversitesi ve Kuzey Carolina Üniversitesi’nden bir araştırma ekibi, SARS-CoV -şiddetli akut solunum sendromu- hakkındaki detaylı bilgilerden yola çıkarak 2019-nCoV koronavirüsün potansiyel reseptör kullanımını analiz etti.

Veterinerlik ve Biyomedikal Bilimler Bölümü’nden Dr. Fang Li, “Yakın zamanda ortaya çıkan 2019-nCoV, dünyamız için bir tehlike oluşturmakta.” dedi.

“2019-nCoV, 2002-2003 yıllarında dünyayı etkilemiş olan SARS-CoV salgınını anımsatıyor.”

“Uzun bir süredir devam ettirdiğimiz çalışmalar, SARS-CoV’nin insan ve hayvan konakçıları enfekte etmek için nasıl etkileşime girdiğini detaylıca göstermişti. 2019-nCoV enfeksiyonunun konakçılar ile etkileşimleri SARS-CoV’ye benzerlik gösteriyor.”

Dr. Li ve ekibi, farklı yıllarda konakçılardan izole edilen SARS-CoV suşunu ve farklı hayvan türlerinden izole ettikleri anjiyotensin dönüştürücü enzim-2 (ACE2) reseptörlerini yeni koronavirüsün konakçı ile etkileşimini modellemek için kullandılar.

Normal şartlar altında kalp fonksiyonu için bir regülatör görevi gören ACE2, her iki virüs tarafından da hücrelere girmek için kullanılıyor.

Araştırmacılar, “Yapısal analizlerimiz 2019-nCoV’un ev sahibi reseptör olarak ACE2 reseptörünü kullandığını gözler önüne seriyor.” dedi.

“Bu bulgular, koronavirüsün insanları enfekte etme ve insandan insana bulaşma kabiliyeti ile de tutarlılık göstermekte.”

“Verilerimiz genomun belirli bir noktasındaki tek bir mutasyonun bile 2019-nCoV’un insan ACE2 reseptörü ile bağlanma yeteneğini endişe verici ölçüde artırabileceğini öngörüyor.”

“Bu sebeple, hastalardaki 2019-nCoV evrimi, daha ciddi bir salgın olasılığını tahmin etmek için genomun 501. ve 494. pozisyonlarında ortaya çıkan yeni mutasyonlar üzerinden yakından takip edilmelidir.”

Bulgular Amerikan Mikrobiyoloji Derneği’nin Virology Dergisi’nde yayınlandı.

Kaynak: sci-news.com

435 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!