2025 Yılına Kadar Dünya Çapında Klorobenzen Endüstrisi

2025 Yılına Kadar Dünya Çapında Klorobenzen Endüstrisi

Küresel klorobenzen pazarının tahmin dönemi boyunca %5’in üzerinde bir bileşik yıllık büyüme hızı (CAGR) kaydetmesi bekleniyor.

Bahsedilen Şirketler

  • ITW Reagents Division (PanReac Applichem)
  • Anhui Bayi Chemical Industry
  • Chemada Fine Chemicals
  • China Petrochemical Corporation
  • J&K Scientific Ltd
  • Jiangsu Yangnong Chemicals Group Co. Ltd.
  • Kureha Corporation
  • Lanxess
  • Meryer (Shanghai) Chemical Technology Co. Ltd.
  • Tianjin Bohai Chemical Industry Co. Ltd.

Monoklorobenzen Pazara Hakim Olacak

Monoklorobenzen, klorobenzenin en çok kullanılan izomeridir ve nitroklorobenzen, sülfon polimerleri, difenol eter, fenilfenoller ve çözücüler gibi çeşitli uygulamalar için kullanılır.

Nitroklorobenzenler, kauçuk kimyasalları, tarım kimyasalları, antioksidanlar, boyalar ve pigmentlerin üretiminde ara ürünler olarak kullanılır ve monoklorobenzenin ana uygulamasını oluşturur.

Monoklorobenzen ayrıca kauçuk ürünleri, pestisitler, farmasötikler ve reçineler üretmek için proseslerde çözücü olarak kullanılır. Ayrıca, ilaç endüstrisindeki ve pestisitlerdeki yıllık büyüme, incelenen pazara olan talebi arttırmaktadır.

Buna ek olarak, küresel ilaç pazarı 2018’de 1204,8 milyar ABD doları ve 2019’da yaklaşık 1250,4 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşti. Bu eğilimin tahmin döneminde artması bekleniyor.

Asya-Pasifik Pazara Hakim Olacak

Asya-Pasifik bölgesi küresel pazar payına hakim oldu ve tahmin döneminde hakimiyetini sürdürmesi muhtemeldir. Artan kimyasal üretim, ilaç endüstrileri ve Çin, Hindistan ve Japonya gibi ülkelerde kauçuk ürünleri, pestisitler, reçineler üretmek için proseslerde çözücü olarak artan uygulama ile bölgede klorobenzen kullanımı artmaktadır.

Hindistan, endüstrinin formülasyonlar bölümünde önemli bir rol oynamaktadır. Ek olarak Hindistan, hacim olarak dünyadaki üçüncü büyük ilaç üreticisidir ve ABD dışında en fazla sayıda FDA onaylı tesise sahip olan ülkedir.

Çin, küresel olarak en hızlı büyüyen ekonomilerden biridir ve artan nüfus, yaşam standartları ve kişi başına düşen gelir nedeniyle neredeyse tüm son kullanıcı endüstrileri büyümektedir. Çin’deki ilaç endüstrisi COVİD-19 nedeniyle bir düşüş yaşasa da, ülkedeki tekstil endüstrisi hızlı bir şekilde artmaktadır. Mart 2020’de ülkedeki tekstil üretiminin katma değeri %-5.5 iken Nisan 2020’de %2, Mayıs 2020’de %4.3’e yükseldi.

Yukarıda belirtilen faktörlerin, tahmin döneminde çeşitli uygulamalarda klorobenzen tüketimini arttırması beklenmektedir.

Kaynak: finance.yahoo.com

1.057 Kez Okundu

Cemre Şahin

1997 İstanbul doğumluyum. Lisans derecemi İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde tamamladım. Araştırma yapmayı ve yeni şeyler öğrenmeyi seven biriyim. Araştırmalarımı başka insanlarla da paylaşabilmek için İnovatif Kimya Dergisi’nin bir parçası oldum. Malzeme bilimi alanındaki gelişmeleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!