Dünya Çimento Sektörünün Yol Haritası Türkiye’de Çizildi

dunya cimento sektorunun yol haritasi türkiye de cizildi

Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi’nin (CSI) yıllık toplantısı “CSI Forum 2015” Türkiye’de gerçekleştirildi.

Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi’nin (CSI) yıllık toplantısı “CSI Forum 2015” Türkiye’de gerçekleştirildi. Toplantıda, dünya çimento sektöründe daha sağlıklı ve daha güvenli bir gelecek için yol haritası çizildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’ne (WBCSD) bağlı CSI’nin yıllık toplantısı, 2013’ten bu yana girişimin bir parçası olan, Türkiye çimento ve yapı malzemeleri sektörünün önde gelen şirketlerinden Çimsa’nın ev sahipliğinde Nevşehir’de düzenlendi.

“Çalışanlar, İş Ortakları ve Paydaşlar için Daima Tam Güvenlik”sloganıyla toplanan CSI Forum 2015, çalışan davranışlarının değişimi, yönetim sisteminin revizyonu, dış paydaşlarla iletişimin geliştirilmesi için güvenlik hakkında yerleşik düşüncelerin nasıl kurum kültürünün DNA’sına işlenebileceğinin tartışıldığı bir platform oldu. Forumda yapılan sunumlarda iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili uygulamalar, değişen koşullar ve teknolojik gelişmeler ele alındı. 100’den fazla ülkede operasyona sahip Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi üyesi şirketler, çimento sektörünün durumu ve gelişim alanları ile ilgili  çözümleri  değerlendirme fırsatı buldu.

“Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi” üye şirketlerin üst düzey yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, farklı ülkelerden gelen akademisyenler, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çalışan uzmanlar, sanayi ve ticaret dünyasının temsilcileri ve kamu yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti. İş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi ve deneyimler paylaşıldı Forumda, “Çalışanlar, İş Ortakları ve Paydaşlar için Daima Tam Güvenlik”  konusunda 2 gün boyunca 30’dan fazla konuşmacı, 6 farklı oturum ve 2 panelde sürdürülebilirlik, iş sağlığı ve güvenliği hakkında deneyimlerini paylaştı. Katılımcılar, organizasyon kapsamında 2012’de “Türkiye’nin En Temiz Sanayi Tesisi” seçilen ve aynı zamanda Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası tarafından bir çok kez “İş Sağlığı ve Güvenliği Performans Ödülü”ne layık görülen Çimsa Kayseri Fabrikası’nda teknik gezi gerçekleştirdi.

“Çimento sektöründe iş birliğini güçlendiren tek platform” Açıklamada, Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi Direktörü Philippe Fonta’nın forumda yaptığı konuşmaya da yer verildi. Forumun, çimento sektöründe ve ötesinde iş birliğini güçlendiren tek platform olduğunu belirten bildiren Fonta, bu yıl Çimsa tarafından düzenlenen toplantıda dünyanın çeşitli yerlerinden iş sağlığı ve güvenliği alanındaki uzmanların, iş sağlığı ve güvenliğinin gelişimi için paylaşımın önemli bir adım olduğunu kabul ederek bir araya geldiğini aktardı. Fonta, “Girişim üyeleri ve paydaşları ile birlikte, çimento sektörünün riskli alanlarını tanımlamak ve  etkili çözümler geliştirmek için dürüst ve açık bir diyalog gerçekleşti” değerlendirmesinde bulundu. Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay ise iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının temel amacının, “çalışanların bedensel ve ruhsal bütünlüğüne zarar verebilecek olası riskleri ortadan kaldırarak, sağlıklı ve güvenli bir iş yeri ortamı oluşturmak” olduğunu aktardı. Özhatay, “Bu asla, sadece o iş yerinin fiziki ortamı ve çalışanlarıyla sınırlı bir yaklaşım değildir. Duvarların ötesinde, ilgili şirketleri ve o şirketlerin çalışanlarını da kapsamaktadır. İş sağlığı ve güvenliği bir ‘takım oyunu’dur. Takımın tüm oyuncuları aynı hedefe kilitlendiği takdirde başarının geleceği muhakkak. Bunun sağlanabilmesinin yolu da şirket içinde ve iş ortaklarında iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılmasından geçmektedir” ifadelerini kullandı. Tüm sektörlerde olduğu gibi çimento sektöründe de çalışan sağlığı ve güvenliğinin, konuların en başında geldiğini vurgulayan Özhatay, Çimsa’da bu bilinçle konuya özel bir önem verildiğini bildirdi.

Kaynak : sondakika.com

450 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!