Akıllı Telefonla Canlı Hücre Görüntüleme

Uppsala Üniversitesinde yapılan bir çalışmada akıllı telefonların canlı hücreleri izlemek için pahalı cihazlara gerek duyulmadan nasıl kullanılabileceği gösteriliyor. Bu çalışma açık erişimli PLOSE ONE dergisinde yayınlandı, dünyada laboratuvarlarda aynı benzer şeyleri yapmak mümkün.

Hücrelerin canlı görüntülenmesi, hücrelerin çalışması, ilaçların ya da toksinlerin farklı tedavilere nasıl tepki verdiğini öğrenmek için çok güçlü bir araçtır. Bununla birlikte, mikroskop ve cihazlarla canlı görüntüleme genellikle pahalıdır.

Bu çalışmada, üniversitelerde ve hastanelerde çok miktarda bulunan eski standart ters mikroskoplar bazı 3D baskı parça, hazır elektronik ve akıllı telefonlar kullanılarak yüksek kalitede canlı resim istasyonları geliştirildi. Bu yükseltilmiş sistemlerin çok iyi hücre kültürü ortamları  sağladığı ve canlı hücrelerin yüksek çözünürlükte görüntülenmesi sağladığı belirlendi.

Johan Kreuger ” Yaptıklarımız roket bilimi çalışmaları değil ama 3D baskının bilim insanlarının dünyada çalışmalarının nasıl değişeceğini gösteriyor. 3D baskı araştırmacılara daha önce çok pahalı olan araştırma yöntemlerine sınırlı erişim imkanı sunma potansiyeline sahip.”

“Burada sunulan teknoloji, araştırmacıların spesifik ihtiyaçlarına göre düşük maliyetle kolayca uygulanabilir. Gelecekte bilim insanlarının kendi araştırma araçlarını oluşturması ve değiştirmesi yaygınlaşacaktır ve teknoloji de büyük ölçüde gelişecektir.”

Kaynak : sciencedaily.com

Haberi Çeviren : Tuğba Nur Akbaba

Üniversite : Gazi Üniversitesi (Gazi Üniversitesi – Analitik  Kimya -Yüksek Lisans Öğrencisi)

Bölüm : Kimya Bölümü

Mail : tugba.nur.25@gmail.com

Not : Haberlerin dergi yönetimi ile çevirene haber verilmeksizin yayınlanması, kopyalanması, kendi web sitenize eklenmesi kesinlikle yasaktır.  Bir yerde yayınlamayı düşünenler iletisim@inovatifkimyadergisi.com adresine ve de haberi çeviren arkadaşımıza mail atarak durumu belirtmeleri gerekmektedir.

712 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!