Dünyanın En Küçük Bilgisayarı: Bir Pirinç Tanesinden Daha Küçük

Dünyanın En Küçük Bilgisayarı Bir Pirinç Tanesinden Daha Küçük

Küçük ama güçlü – Michigan Üniversitesi tarafından sunulan mini bilgisayar bu şekilde açıklandı.

Dünyanın en küçük bilgisayarı şimdi tekrar “Michigan Üniversitesi”nden geldi.

IBM Şirket içi fuarı IBM Think 2018’de minik bir PC prototipini Mart 2018’de sundu ve böylece dünyanın en küçük bilgisayarını oluşturan ünvanını aldı.
Şimdi Amerika Yüksekokulu (US-Hochschule)” Michigan Üniversitesi’nin” önceki unvan sahipleri buna karşı çıkar ve bu ünvanı tekrar kendileri için talep etmektedirler: Üniversite’nin kendi web sitesinde duyurduğu gibi araştırmacıları IBM’ inkinin yalnızca onda biri kadar büyüklükte bir bilgisayar inşa etti. Araştırmacılara göre, yalnızca 0,3 milimetrelik uzunluğuyla “tek bir pirinç tanesinin bile gölgesinde kalmaktadır. ”

Işık Yoluyla Veri İletimi

Mikroçip, ışığı enerjiye dönüştüren ve böylece sisteme elektrik sağlayan RAM, işlemciler ve fotovoltaik bileşenlere sahiptir. Bunun işe yaraması için araştırmacıların şeffaf bir tasarıma güvenmeleri gerekiyordu ve bu da devreler alanında yeni icatları gerekli hale getirdi. Bilgisayar geleneksel radyo antenleri için çok küçük olduğundan, iletişim bunun yerine görünür ışıkla çalışır- bu, enerji transferi ve veri bağlantısı için bir baz istasyonu tarafından sağlanır.

Mini PC veri kaydetmez

Tek sorun: IBM sistemi gibi, bu mikro bilgisayar, enerji beslemesi kesilirse verileri ve programlamayı kaydetmez. Bu nedenle, araştırmacılar kendilerine, açıkça söylemek gerekirse, bu küçücük şeyin aslında bir “bilgisayar” olup olmadığını sormaktadırlar “Bilgisayar olarak adlandırılmaları gerekip gerekmediğinden emin değiliz. Daha çok, gerekli minimum işlevselliğe sahip olup olmadıkları sorusudur ” der üniversitenin duyurusu.

Mikro cihazın tümör araştırmasına yardımcı olması gerekmektedir

Cihaz zaten bir bilgisayar olarak tasarlanmadığı için bu soru göz ardı edilebilir. Araştırmacılara göre bu küçücük şey daha çok 0.1 °C aralığındaki en küçük sıcaklık değişimlerinin ölçülebildiği bir sensör olarak tasarlandı. Bilim insanları, bir uygulama örneği olarak tümör araştırmasını göstermektedirler. Burada uzun zamandır tümörlerdeki sıcaklığın etkilenmemiş dokulardan daha yüksek olduğu varsayılmıştır. Üniversitenin mikro cihazı artık gerekli bilimsel kanıtları sağlayacaktır.

Kaynak: computerbild.de

2.119 Kez Okundu

Esra Erdem

1994 Mersin doğumluyum. Lisans eğitimimi Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünde tamamladıktan sonra Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı eğitimini tamamlayarak Danışmanlık sertifikamı aldım. Lisans diplomamı elime aldıktan sonraki mesleki hayatımda 2 ayrı firmada yaklaşık 3 yıllık iş tecrübem oldu. Bu iş tecrübelerimden birisi Yapı Malzemeleri ve Beton Katkı Kimyasallarının üretimi üzerine olan bir firmada, diğer iş tecrübem ise Polimer ve Kimyasal Ambalaj üretimi üzerine olmuştur. Mesleğimle bağlantılı olan her türlü alanda araştırma yapmaktan ve bildiklerimi insanlarla paylaşmaktan zevk aldığımdan dolayı İnovatif Kimya ekibine katıldım. İlgi alanlarım: Nükleer Enerji, Yenilenebilir Enerji, Nanoteknoloji, Biyoteknoloji, Cam,Seramik,Gıda,İlaç,Organik tarım.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!