Eğitimciler Öğretmenin Kimya Projesi ile Buluştu
“Öğretmenin Kimyası” projesi, kimya öğretmenlerinin sınıf içi uygulamalardaki merak ve ilgiyi artırmaya yönelik Türkiye’deki en önemli sosyal sorumluluk projesi olarak yoluna devam ediyor.
İlki 2013 yılında gerçekleştirilen ve 2014’teki atölye çalışmalarıyla yayılmaya devam eden bu proje ile, Türkiye’deki öğrencilerin fen ve kimya branşlarına olan ilgilerinin yükseltilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, bilgi ve teknoloji çağına dönüşen 21. yüzyılda Türkiye’nin büyüme ve gelişmesine en hızlı ve yaygın katkıyı sağlayacak olan fen, kimya, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarındaki başarı oranlarının üst düzeylere taşınması amaçlanıyor.
Önce Kocaeli’ndeki kimya ve fen öğretmenleriyle başlayan Öğretmenin Kimyası atölye çalışmaları Marmara Bölgesi’ne genişleyerek Bursa, Çanakkale ve Balıkesir gibi illeri de kapsadı.
29-30 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul’da yapılan 3. Faz Öğretmenin Kimyası Projesi atölye çalışmaları, Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu ve Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Genel Koordinatörü Esra Onat’ın konuşmalarıyla açıldı. İstanbul Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun da açılışta yer aldı.
Türkiye’nin fen okur yazarlığında, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ülkeleri arasında en alt sıralarda yer almasının kabul edilemeyeceğini belirten İhsan Necipoğlu, ülkelerin gelişmesinde eğitim ve bilim alanlarına verilen değerin önem taşıdığını söyledi.
Bu nedenle Öğretmenin Kimyası Projesi ile okullardaki fen okur yazarlığı ortalamasının üst seviyelere çekilmesine katkı vermeye çalıştıklarını söyleyen Necipoğlu, “devletlerin inovasyonla fark yaratabilmek için özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte altın üçgeni oluşturmaları ve sürdürülebilir bir çalışma alanı yaratmaları gerekiyor.” dedi.
Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Genel Koordinatörü Esra Onat ise, 21. Yüzyılda dünyanın büyük bir hızla değişip geliştiğini vurguladı. Türkiye’de gençlerin böyle bir ortamda kendilerine yer bulabilmelerini sağlayacak bir eğitim sisteminin şart olduğunu söyledi.
Açılışta Öğretmenin Kimyası projesine ilişkin düşüncelerini paylaşan İstanbul Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun atölye çalışmalarının kimya öğretmenleri arasında sinerji yarattığına dikkat çekti. Projeye katılımın kayda değer olduğunu vurgulayan Uygun, ”Atölye çalışmalarında öğretilenlerin öğretmenler aracılığı ile öğrencilere ulaştırılacak olması bizleri de heyecanlandırıyor” dedi.
Dow Türkiye’nin katkılarıyla gerçekleşen ve 2. Yılında toplam 350 Kimya öğretmenine ulaşan “Öğretmenin Kimyası” Projesi atölye çalışmalarında, yaratıcı fen ve kimya eğitim yöntemlerini uygulama yoluyla öğrenen öğretmenler, edinimlerini okullarında öğrencileriyle paylaşma imkanı buluyorlar. Dow ile Öğretmenin Kimyası Projesi atölye çalışmalarının 2015 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Karadeniz Bölgelerine de yayılması hedefleniyor.
Kaynak : haberler.com