İlaç Devleri Pfizer ve BioNTech Covid-19 Aşı Çalışmalarını 44 Bin Gönüllüye Çıkarmak İstiyor

İlaç Devleri Pfizer ve BioNTech Covid 19 Aşı Çalışmalarını 44 Bin Gönüllüye Çıkarmak İstiyorPfizer ve Biontech firmaları Covid-19 aşısı çalışmalarında 3’üncü ve son aşamada.

İlaç devi ABD’li Pfizer Inc ve Alman biyoteknoloji firması BioNTech SE, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) ortaklaşa yürüttükleri Covid-19 aşı çalışmalarının 3’üncü ve son aşamasında gönüllü sayısının 44 bine çıkarılması talebinde bulundu.

İki firma daha önce aşı denemelerinde gelecek hafta itibariyle 30 bin denek sayısına ulaşacaklarını açıklamıştı.

İki firmanın denek sayısını 14 bin civarında artırmakla 16 yaşından küçük bireyleri, kronik hastalığı olan kişileri, durumu stabil olan AIDS, hepatit C ve hepatit B hastalarını da sürece dahil etmeyi planladığı belirtildi.

Pfizer ve BioNTech’ten yapılan ortak açıklamada, “Daha önceden belirtildiği gibi şu andaki vaka sayısına bağlı olarak geliştirdiğimiz aşının ‘kesin olarak’ etkili olduğunu belirlememiz ekim ayının sonunu bulacaktır.” ifadelerine yer verildi.

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz temmuz ayında koronavirüs aşısı geliştirme yolunda büyük aşama kaydeden ve son evreye gelen iki firmadan 100 milyon doz tedarik edilmesi için 1,95 milyar dolarlık bir anlaşma yapmıştı.

ABD Hükümeti Söz Konusu Aşıdan Toplamda 600 Milyon Doz Almak İstiyor

ABD hükümeti daha sonra bu anlaşmaya ek olarak ileriki dönemlerde 500 milyon doz daha aşı alınabileceğini ve bu aşıların Amerikan halkına ücretsiz olarak sağlanacağını duyurmuştu.

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ve Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in geliştirdiği Covid-19 aşısı, temmuz ayında 1 ve 2’inci aşama klinik denemelerinde olumlu sonuç vermiş ve söz konusu firmalar 3’üncü ve son aşamaya geçmişti.

Kaynak : euronews.com

558 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!