İngiliz Araştırmacılar Koronavirüs Tedavisi Araştırmasına Başlamak İçin £20 Milyon Aldılar

İngiliz Araştırmacılar Koronavirüs Tedavisi Araştırmasına Başlamak İçin £20 Milyon AldılarBirleşik Krallık üniversitelerinde altı araştırma projesi, hükümet tarafından koronavirüsle savaş için ayrılan 20 milyon poundluk bir bütçeden ilk fon alacak projeler.

Oxford Üniversitesi’ndeki iki proje aşı geliştirmeye odaklandı. Bir araya getirilen 2,6 milyon sterlin, klinik öncesi ve klinik çalışmalara ve başarılı olduğu kanıtlanırsa, bir aşı üretmek için üretim kapasitesini ayarlamaya yöneltilecek.

Covid-19 tedavileri için devlet desteği de duyuruldu. 2,4 milyon sterlin, mevcut ilaçların koronavirüs hastalarını tedavi etmek için yeniden tasarlanıp tasarlanamayacağını araştırmayı amaçlayan laboratuvar ve klinik çalışmaları destekleyecek. Bu arada 600.000£, koronavirüs proteinlerine bağlanan antikorlar geliştiren ve hastalar için yeni bir tedaviye yol açabileceği ümidiyle Imperial College London projesine gidecek.

Imperial, Edinburgh Üniversitesi ve Liverpool Üniversitesi’ndeki grupların yer aldığı ortak bir projeye 4.9 milyon £ daha dağıtılıyor. Bu proje, hastalığın etkileri ve yayılması hakkında gerçek zamanlı bilgi sağlamak için en az 1300 İngiliz koronavirüs hastasından veri toplayacaktır.

‘Bugün duyurulan projeler bağışıklık sisteminin tepkilerinin Sars-CoV 2 virüsüne karşı nasıl kullanılacağını inceleyerek farklı stratejik yaklaşımlar benimsiyor – aşı geliştirmekten yeni ilaçlar üretilmesine, varolan ilaçların farklı amaçlarla kullanılmasına kadar’ dedi İngiliz Toplum İmmünolojisi başkanı Doug Brown. Brown bu projelere fon sağlanmasının ‘yeni tedavi edicilerin pazara sunulmasında hızlı bir geri dönüş olasılığını en üst düzeye çıkaracağını’ sözlerine ekledi.

Araştırma hibeleri, İngiliz hükümetinin koronavirüs ve diğer bulaşıcı hastalıklar için aşıların geliştirilmesini finanse etmek amacıyla Şubat ayında Salgın Hazırlık Yenilikleri Koalisyonuna söz verdiği 20 milyon sterlin üstünde geldi. Vakıf , 14 Mart’ta Sars-CoV-2 aşısının geliştirilmesine yardımcı olmak için 2 milyar £ ek çağrıda bulundu. Cepi, daha fazla finansman vaat edilmediği takdirde, ay sonuna kadar kalkınma aşılarını destekleyen başlangıç desteğinin biteceğini söyledi.

Southampton Üniversitesi’nde küresel sağlık üzerinde bir araştırmacı olan Michael Head, verilen fonları görmek “mükemmel”, ancak gelecekteki salgınlara daha iyi hazırlanmak için dünya çapında daha fazla fonlamanın gerekli olduğunu da kaydetti. “Koronavirüs araştırmaları için küresel fonlama, Sars ve Mers salgınlarının daha büyük salgınların açıkça mümkün olduğuna dair bir uyarı sağlamasına rağmen, son 20 yılda çok az oldu” dedi.

Head, “Dünyanın salgın planlamaya gelecekteki yatırımları da büyük ölçüde genişletilmelidir, çünkü dünyanın Covid-19 için ne kadar kötü hazırlandığını gördük” dedi. “Bu, sağlık sistemlerinin kapasitesini acilen iyileştirmek için dünyanın en fakir ülkeleriyle yapılan araştırmaları da içermelidir.”

Kaynak: chemistryworld.com

325 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!