Kanalizasyon Atığı ile Çalışan Trenler

Kanalizasyon Atığı ile Çalışan Trenler

Fotoğraf: BioUltra firmasının biyometan ile çalışan yeni trenleri

Yakıt olarak insan atığı kullanan trenler, dizel yakıtlı trenlere alternatif olarak kullanılıyor.

İnsanlar yakın zamanda kendi atıkları ve hayvanların atıklarıyla çalışan trenlerle seyahat edecekler.

ULR (Ultra Light Rail) Ortakları olarak bilinen BioUltra mühendisleri, şehirdeki trenleri ve tramvayları biyometan yakıtlı alternatifler ile değiştirmeyi hedefliyor.

Biyometan Yakıtlı Vagonlar

ULR Ortakları, biyometan yakıtlı trenleri geliştirmek için Birleşik Krallık hükümetinden 60.000 pound hibe aldı. Firma bu parayı sürdürülebilir trenlerin taşıma kapasitesini 120 yolcuya çıkarmak için kullanmayı planlıyor.

Biyometan, çeşitli atıklardan (kanalizasyon, tarım atıkları, hayvan gübresi, yemek atıkları) üretilmiş bir çeşit biyo-yakıttır. Bu atıklar, gaz üretmek için bakteriler tarafından yıkılıp daha temiz bir alternatif yakıt olarak kullanılır.

Biyometan atmosfere karbon salmasına rağmen, savunucuları doğal süreçlerde de her türlü bunun salınacağını belirtti. Biyometanı yakıt olarak kullanmanın fosil yakıtlara olan ihtiyacın ortadan kalkmasına neden olduğu vurgulandı.

Yeni trenler, daha önce hükümet tarafından kısıtlamalar nedeniyle kapanan hatlarda yeniden çalışmaya başlayacak.

ULR Ortaklarının Covid’siz Seyahat Planları

ULR başkanı Beverly Nielsen’a göre, “Bu uygun fiyatlı trenler araba ile seyahat etmeye güvenli ve modern bir alternatif.”

“Bu seçeneği Birleşmiş Krallık’taki büyük kasabalar ve küçük şehirler için ulaşılır hale getirmek istiyoruz. Böylece çevreyi kirleten araçlar şehirlerden ve kasabalardan çekilir ve hepimizin hayat kalitesi artmış olur.”

“Son gözlemlere göre PM2.5 kirleticisinin % 50 azaltılmasıyla, sadece West Midlands’da (İngiltere’de bir bölge) 952 ölümün önleneceği belirtildi.”

Dahası, Coivd-19 sonrası için planlanmış olan morötesi ışıklar ve yoğun şekilde filtrelenmiş hava, seyahati olabildiğince güvenli kılacak.

Kaynak: interestingengineering.com

737 Kez Okundu

Pelin Alaca

1997 yılında İzmir'de doğdum. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kimya Mühendisliği lisans son sınıf öğrencisiyim. Kendi okuduğum bölüm ve yakın disiplinlerle ilgili sürekli olarak güncellemeleri takip etme imkânı ve öğrendiklerimi paylaşma fırsatı yakalamam bu dergiye katılmamda büyük bir motivasyon kaynağı oldu. İlgilendiğim konular arasında sürdürülebilir teknolojiler, yenilenebilir enerji kaynaklı yakıt üretimi ve uzay teknolojileri bulunmakta.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!