Kauçuk Bazlı Atıktan Enerji Üretimi Laska Enerji’ye Ödül Getirdi

Kauçuk Bazlı Atıktan Enerji Üretimi Laska Enerjiye Ödül Getirdi

Laska Enerji, kauçuk bazlı atıklardan termo-kimyasal yöntemle değerli hammaddeler ve elektrik enerjisi üreten yöntemiyle ödüle layık görüldü.

İTÜ Çekirdek Big Bang finalisti Laska Enerji 50.000 TL tutarındaki ödülün sahibi oldu. 3M Türkiye tarafından verilen ödülü kazanan Laska Enerji, kauçuk bazlı atıklardan termo-kimyasal yöntemle değerli hammaddeler ve elektrik enerjisi elde ediyor. Laska Enerji bu yöntemle ortalama 1 milyon ağacın bir yılda temizlediği kadar CO2 salımını engelleyecek.

3M Türkiye, İTÜ ARI Teknokent ile gerçekleştirdiği iş birliği çerçevesinde ödül ve yatırım kazanan girişimcilerin belirlendiği Big Bang’de, destek verdiği Laska Enerji firmasına ödülünü sundu. 29 Kasım’da gerçekleştirilen törende 3M Türkiye Pazarlama ve Satış Operasyonları Direktörü Burcu Şat’ın elinden 50 bin TL’lik ödül çekini alan Laska Enerji, kauçuk bazlı atıklardan termo-kimyasal yöntemle değerli hammaddeler ve elektrik enerjisi elde ediyor ve böylece karbon salımının azaltılmasına katkı sağlıyor.

Atık Lastikten Elektrik Enerjisi

Laska Enerji, yarışmada 20 girişim arasında ilk 10’a girmişti. Ödül töreninde konuşan 3M Türkiye Pazarlama ve Satış Operasyonları Direktörü Burcu Şat, şunları söyledi: “3M olarak 110 yılı aşkın süredir yeni fikirler geliştiriyor ve bu fikirleri yenilikçi ürünlere dönüştürüyoruz. 3M’de bilimin, inovatif yaklaşımlarla insan yaşamını kolaylaştıracak çözümlere dönüştürülmesi işimizin temelidir. Bu çerçevede bugün burada Laska Enerji ekibine ödülünü takdim etmekten büyük bir onur ve keyif duyuyorum çünkü felsefelerimizin aynı olduğunu görüyoruz. Laska Enerji, bilim ve inovasyonu temel alıp atık lastikleri elektrik enerjisine dönüştürerek hem 3M olarak bizlerin de en büyük önceliklerinden biri olan çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor hem de yaşamları iyileştiriyor. Kendilerini gönülden tebrik ediyoruz”.

5 Ton CO2 Salımı Önlenecek

Laska Enerji’nin Kurucusu ve CEO’su Onur Güdü ise şunları söyledi: “3M’den aldığımız ödül nedeniyle çok mutluyuz. Projemize sağladıkları destek için teşekkür ediyoruz. Laska Enerji olarak atık lastiklerden temiz yakıt, çelik ve karbon siyahı üretmeyi planlıyoruz. Bu yakıt doğrudan elektrik enerjisine çevrilecek ve elde edilen karbon siyahı ise zenginleştirilerek birçok sanayi kolunda kullanılmak üzere temel hammadde veya katkı maddesi olarak tekrar üretime kazandırılacak. Bu, çevre korumaya ve karbon salımını azaltmak açısından çok önemli bir girişim. Çünkü ham petrolden bir ton karbon siyahı üretilirken doğaya 5,2 ton CO2 salımı yapılıyor. Laska Enerji’nin yöntemi ile bu ürünü ham petrolden elde etmek yerine lastik atıklarında ürettiğimizde ise her 1 ton karbon siyahı ile 5 ton CO2 önlüyoruz. Yılda 10 bin ton lastik dönüştürme hedefimizi gerçekleştirdiğimizde 3.500 ton alternatif karbon siyahı üretmiş olacağız. Bu da ortalama 1 milyon ağacın, örneğin Belgrad Ormanı’nın bir yılda temizlediği CO2’e eşdeğer”.

İTÜ Çekirdek girişimcilerinin belirlendiği Big Bang’e 20 girişim katıldı. Laska Enerji dışında, finale çıkmaya hak kazanan diğer girişimler ise toplam 21 milyon TL’lik ödül tutarını paylaştılar.

Kaynak : enerjigunlugu.net

656 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!