Kimya Öğretmenleri “Öğretmenin Kimyası”yla buluştu

kimya ogretmenleri ogretmenin kimyasiyla bulustu

Karadeniz Bölgesi’nin beş büyük kentinde görev yapan kimya öğretmenleri, lise öğrencilerinin fen bilimlerine ilgisini artırmak ve bu alanda sürdürülebilir başarı sağlamak amacıyla düzenlenen “Öğretmenin Kimyası” projesinde bir araya geldi.

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), Dow Türkiye ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki işbirliği protokolü kapsamında hayata geçirilen “Öğretmenin Kimyası” Eğitimi, 30-31Mayıs 2015 tarihleri arasında Trabzon’da gerçekleştirildi. Açılışını Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gülsüm Memişkaptanoğlu, Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Genel Müdürü Selman Behmuaras ile Dow Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Tuğçe Altuntaş’ın yaptığı eğitime, Trabzon’un yanı sıra, Giresun, Amasya, Artvin ve Ordu’da görev yapan 90 eğitimci katıldı.

5’inci fazının Trabzon’da düzenlendiği “Öğretmenin Kimyası” projesi, fen okuryazarlığında 33 OECD ülkesi (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) sıralamasında alt sıralarda yer alan Türkiye’de öğrencilerin, fen ve kimya branşlarına olan ilgilerinin yükseltilmesi amacıyla başlatıldı. Bu çerçevede kimya öğretmenlerinin fen ve kimya eğitimi yöntemlerini uygulayarak öğrenecekleri ve okullarına döndüklerinde bu yöntemleri sınıflarında kullanabilecekleri bir eğitim projesi olarak hazırlanan “Öğretmenin Kimyası” ile  fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına (STEM) ilginin artırılması hedefleniyor.

Eğitimden önce açılış konuşması yapan Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gülsüm Memişkaptanoğlu, Öğretmenin Kimyası projesinin bölgenin eğitim düzeyinin artmasında önemli rol oynayacağını ifade ederek, projenin kendilerini de heyecanlandırdığını söyledi. Memişkaptanoğlu, “Bu eğitime katılarak mesleki gelişiminize gösterdiğiniz  önem ve farklılaşmaya sağladığınız katkı için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Genel Müdürü Selman Behmuaras ise yaptığı konuşmada Öğretmen Akademisi Vakfı’nın temel misyonunun Türkiye’deki öğretmenlerin ve eğitim sorumluluğunu üstlenmiş tüm bireylerin mesleki ve kişisel gelişimlerine destek verecek projeler üretmek olduğunu söyledi. “Öğretmenin Kimyası” eğitimlerinin bu misyonlarının kristalleştiği en faydalı projelerden biri olduğunu belirten Behmuaras şöyle devam etti; “Türkiye’nin eğitimde alacağı yol, gelişmiş ülkelerle arasındaki farkı kapatmasını sağlayacak en kısa yoldur. Öğrencilerimizin modern eğitim anlayışı doğrultusunda matematik, fen, kimya, fizik gibi pozitif bilimleri öğrenmesi ve bu alanlarda başarılı olması, bilgi çağında ilerleyebilmenin en önemli anahtarıdır. Dow Türkiye işbirliğiyle yürüttüğümüz bu proje sayesinde hem öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki becerilerini geliştirmelerine, hem de öğrencilerimizin bu alanlardaki dersleri severek ve anlayarak öğrenmelerine destek oluyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu eğitimlerin somut katkılarını göreceğimize inancımız tam” dedi.

Açılış konuşmasında söz alan Dow Türkiye  Kurumsal İletişim Müdürü Tuğçe Altuntaş, Dow Türkiye olarak çocuklar ve gençlerin fen bilimlerine, matematiğe,  teknolojiye, mühendisliğe yakın ilgi duymalarını arzuladıklarını vurgulayarak, “Ülkelerin büyümelerinde bilim ve sanayinin eş zamanlı gelişimi çok önemlidir. Rekabetçi sanayilere inovasyon geliştirebilecek nesiller yetiştirmenin yolu ise öğretmenlerimiz vasıtası ile verilecek bilimsel düşünce ve eğitimle mümkün olabilecektir” dedi.

Eğitime katılan Trabzon 80. Yıl Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Halil Güneş, “Öğretmenin Kimyası Eğitimi’nde edindiğim bilgilerle okulumda TÜBİTAK için bir proje geliştirmeyi düşünüyorum. Sanayi ile kimya eğitiminin uyumlu bir şekilde birleştirilerek aktarılması etkili oldu. Bu alana yatırım yapan Dow Türkiye’ye ve projeyi kurgulayan Öğretmen Akademisi Vakfı’na pozitif eğitim yaklaşımları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak : bugun.com.tr

727 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!