Kimya Profesörü, Daha Yeni ve Daha İyi Güneş Pilleri Yapmak için Eski Malzemeleri Kullandı

Kimya Profesörü Daha Yeni ve Daha İyi Güneş Pilleri Yapmak için Eski Malzemeleri Kullandı

Fotoğraf: Kimya ve biyokimya profesörü Biwu Ma, yeni bir yapının perovskite adı verilen bir malzeme türünde mavi ışığı nasıl oluşturabileceği üzerine yeni bir çalışma yayınladı. Kaynak: Florida Eyalet Üniversitesi.

Florida Eyalet Üniversitesi’nden bir araştırma ekibi, daha sağlam bir güneş pili oluşturmak için eskiyi yeniyle karıştırdı.

Kimya profesörü Biwu Ma ve ekibi, Perovskit güneş piline eski bir organik pigment katmanı eklendiğinde, hücrenin kararlılığını ve verimliliğini arttıracağını gösteren bir çalışmayı Angewandte Chemie dergisinde yayınladılar.

Ma, “Pigmentler bol, düşük maliyetli ve sağlamdır” dedi ve bunları perovskitlerle birleştirdiğinde, yeni yüksek performanslı hibrit sistemler oluşturabileceğini, eskiyi yeniyle kullanıp ve birlikte gerçekten heyecan verici bir şey üretebileceğini de ekledi.

Ma’nın yeni nesil güneş pili teknolojilerindeki araştırması, perovskite güneş pillerinin istikrar sorunlarını ve zorluklarını ele almaya odaklıyor. Perovskit güneş pili, ışık toplama katmanı olarak en yaygın olarak organik-inorganik kurşun veya kalay halojenür bazlı hibrit malzeme olan perovskit yapılı bir bileşik içeren bir tür fotovoltaik hücredir.

Geçtiğimiz on yılda, perovskit güneş pilleri üzerine bir çok araştırma yapıldı. 2009’da ilk kez rapor edildiklerinde, güç dönüştürme verimliliği yaklaşık % 4 olarak kaydedilmişti ve şu anda % 25’e kadar yükseldiği belirtildi. Bununla birlikte, malzemenin hızla bozulma eğilimi gibi ticari uygulanabilirliği için dezavantajlar olduğu tespit edildi.

Dünya çapındaki araştırmacılar, onları hem kararlı hem de yüksek verimli hale getirmek için halen bu mükemmel formülü arıyorlar.

Ma’nın ekibi deney için metilamonyum kurşun iyodüre dayanan güneş pili kullandı , pigment tabakası olmadan % 18,9’luk bir verime sahip olduğunu bununla birlikte bu sayı % 21.1’e yükseldiğini raporladı. Ekip ayrıca, pigment tabakasının eklenmesiyle, kapsüllenmemiş hücrenin, ortam koşullarında 1.000 saat sonra başlangıçtaki veriminin% 90’ını koruyabildiğini buldu.

Kolay çözelti işleme ve termal tavlama yoluyla çözünmeyen pigment tabakasının eklenmesi de hücreyi hidrofobik hale getireceğini, bu da suyun yüzeyde kalamayacağı anlamına geldiğini açıkladılar.

Ma, “Düşük maliyetli pigmentler kullanılarak bu hücrelerin yüzey pasivasyonunun kararlılıklarını ve verimliliklerini artırmak için çok umut verici bir yaklaşım olduğuna inanıyoruz” dedi.

Kaynak: phys.org

574 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!