Bodrum mandalinasının kozmetik sektöründe de son derece kullanılmaya elverişli bir madde olduğu belirlendi.

Ülkemizin sayılı tatları arasında yer alan Bodrum mandalinası şimdi de farklı bir sektörde kullanılmaya başlanacak. Yapılmış olan araştırmalar ile birlikte, Bodrum mandalinasının kozmetik sektöründe de son derece kullanılmaya elverişli bir madde olduğu belirlendi. Buna göre cildi gençleştiren ve içermiş olduğu C vitamini ile birlikte kişilere iyi gelen bu besin, çeşitli firmalar tarafından kozmetik sektöründe de kullanılmaya başlanacak.

Bodrum Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamaya göre Bodrum mandalinasının içermiş olduğu aroma ile, pek çok ürün için ana üretim kaynağı olabileceği bilgisi verildi. Daha sonra ise Bodrum’da çeşitli mahallelerden hasat edilmiş olan mandalinalar üzerinde testler yapıldı. Mandalina yağı olarak piyasaya sürülmüş olan bu yeni madde, kullanıcılar tarafından da son derece beğenildi. Aynı zamanda Bodrum Ticaret Odası’ndan gelen açıklamaya göre, bu ürün çok daha geliştirilebilir olarak dikkat çekiyor.

Daha önce bu üründen, cips, gazoz ya da asitli içecekler gibi pek çok ürün sağlanabiliyordu. Şimdi de bu ürün sayesinde mandalina yağı üretimi yapılıyor olması, bir üründen elde edilecek olan yarar sebebiyle oldukça büyük bir önem taşıyor.

Bunun yanı sıra, mandalinalar üretime geçirilmeden önce önemli bir hijyen kontrolünden geçirildiği de verilen bilgiler arasında yer alıyor. Bu sayede mandalinalar müşteriler için oldukça sağlıklı olabilecek.

Mandalinadan yağ çıkarmak için atölyeler kurulduğu bilgisi de alınan haberler arasında yer aldı. Bu şekilde çok kısa bir süre zarfı içerisinde hasat edilmiş olan mandalinalar, atölyede işlendikten sonra yağa dönüştürülebilecek. Daha sonra ise kozmetik raflarda yerini alacak.

Kaynak : ekonomi7.com