Mühendisler, Mars toprağından Kurutma Olmadan Tuğla Yapmak için Basit Bir Araştırma Yapıyor

Mühendisler Mars toprağından Kurutma Olmadan Tuğla Yapmak için Basit Bir Araştırma Yapıyor

Bu Mars toprağının benzeri ile basınç altında sıkışmış bir tuğla.

Tuğla herhngi bir ek malzeme ve kurutma olmadan yapıldı. Bunun yerine, toprağı doldurmak için yalnızca basınç uygulamaları gerekir. – Bir çekiçten gelen darbeye eşdeğer bir basınç.

Mars’a yerleşmek için plan yapan araştırmacılar fırına ya da ek malzeme kullanmaya ihtiyaç kalmadan tuğlanın içine gezenenin kırmızı toprağını tuğlaya çevirebilecek.. Araştırmacılar, işin en önemli yanı  Kurultay’dan beri NASA yönetimi 2033’te Mars’ta  bir insanlı hava uçuşu gerçekleştirmek için ssözleşmeyi uzattı, Mart 2017’de Başkan Donald Trump tarafından imzalandı.

Bu bulgular 27 Nisan 2017’de Bilimsel Raporlar’da yayınlanmış.Çalışma Kaliforniya San Diego Üniversitesi ‘de bulunan Mühendisler Ekibi tarafından yazılmıştır ve NASA tarafından kaynak sağlanmıştır.

UC San Diego’da Yapısal Mühendislik Profesörü ve çalışmanın lider yazarı olan Yu Qiao “Mars’a gidecek insanlar inanılmaz derecede cesur olacak. Onlar öncülük yapacaklar.Ve onların tuğlacısı olmaktan onur duyarım.” dedi.

Gezegene insanlı hava uçuşlarına yaşam alanı oluşturmak için Marrs toprağını kullanma önerileri yeni değildir. Fakat astronotların bunu yapabilmek için en az minimum kaynağa ihtiyaç olduğunun kanıtıdır. Önceki çalışmalar bağlama polimerlerinin içinde Mars’ta organik bileşimi döndürmek için kompleks kimyasalları kullanma ya da nükleer güçlü tuğla ocaklarını oluşturdu.

Aslında, UC San Diego mühendisleri başlangıçta tuğla içindeki Mars toprağını şekillendirmeyi ve gerekli polimer miktarını azaltmayı deniyorlardı ve hiçbirinin gerekli olmadığı kazara keşfedildi.  Qiao; “Mars toprağının benzeri dışında tuğla yapmak için katkı maddesiz ve ısıtma ya da malzemeleri pişirme olmadan iki adım; anahtardı. İlk adım; esnek kaplarda benzerini hapsetmek,bu bir lastik tüp. Diğeri ise yeterince yüksek basınçta aynısıını sıkıştırmak. Küçük denekler için gerekli olan basınç miktarı kabaca 1 metre yükseklikten 10 lb’lik bir çekicin yere çakılmasındaki basınca eş değer.

Süreç yaklaşık 1 inç küçük  toprak paletlerin etrafında dönerek gerçekleştirilir. Bu durumda tuğla şekilleri zarar görebilir. Mühendisler kızılımsı renk tonunu Mars topraklarına verdiğine inandığı Demir oksit bağlayıcı faktör olarak rol oynuyor. Çeşitli tarama araçları ile benzer yapıları incelediler ve benzerlerinden daha büyük katı bazalt parçalarını kaplayan küçük demir partikülleri bulundu. Demir partikülleri temiz vebir başka basınç altında kolaylıkla düz yüzey oluşturur.

Araştırmacılar ayrıca tuğlanın dayanıklılığını araştirdı ve demir olmasa bile çelik betondan daha güçlü olduğunu buldu.

Araştırmacılar “ Onların yöntemleri eklemeli üretimle uyumlu olabilir.Bir yapı inşa etmek için, Astronotlar bir toprak tabakasını depoladı, onu sıkıştırdı. Sonra ek tabaka depoladı ve diğerleri gibi onu da sıkıştırdı.” dedi.

Araştırma için bir sonraki mantıklı adım, tuğla boyutunu artırmak olacaktır.

Kaynak : sciencedaily.com

4.140 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!