Sinem Şahin
1995 doğumluyum. 2014 yılında Hacettepe Üniversitesi Kimya mühendisliği bölümünü kazandım ve Temmuz 2018'de lisansımı tamamladım. İnovatif Kimya Dergisi ekibine kimya alanındaki gelişmeleri takip etmek ve kendimi geliştirmek amacıyla katıldım.
1 hafta önce
Dünya Haberleri, Eğitim Haberleri, Enerji Haberleri, Kimya Haberleri, Malzeme Haberleri, Nanoteknoloji Haberleri
Fotoğraf: Esnek, şarj edilebilir Ag-Zn piller – görseldeki gibi 1 × 5 cm boyutlarında – yeni bir serigrafi yaklaşımı kullanılarak basit, düşük maliyetle büyük ölçekte yapılabilir Araştırmacılar, T-shirt baskısında kullanılana çok benzer bir serigrafi tekniği (İlgili makale: Joule 2020, DOI: 10.1016/j.joule.2020.11.008) kullanarak onlarca yüksek güçlü, esnek ve gerilebilir piller yapmanın bir yolunu geliştirdiler. Yöntem, geçmişi onlarca yıllık kimyaya uzanan gümüş-çinko …
Devamı »
2 hafta önce
Biyoteknoloji Haberleri, Çevre Haberleri, Dünya Haberleri, Eğitim Haberleri, Kimya Haberleri, Petrokimya Haberleri, Petrol Haberleri, Plastik Haberleri, Polimer Haberleri
Fotoğraf: Görseldeki gibi etilen üretim tesisleri bir gün fosil yakıtlar yerine bakteri kullanabilir. Araştırmacılar, belirli bakterilerin etileni oluşturduğu, önceden bilinmeyen bir yöntem belirlediler; bu, fosil yakıtları kullanmadan plastik üretmenin yolunu açabilecek bir keşif. 27 Ağustos 2020’de Science dergisinde yayınlanan çalışmalarında araştırmacılar, mikroorganizmaların hayatta kalmaları için ihtiyaç duydukları kükürdü metabolize ederken yan ürün olarak etilen gazı ürettiklerini gösterdiler. Bununla birlikte, araştırmanın …
Devamı »
4 hafta önce
Çevre Haberleri, Dünya Haberleri, Eğitim Haberleri, Geri Dönüşüm Haberleri, Kauçuk Haberleri, Kimya Haberleri, Laboratuvar Haberleri, Polimer Haberleri
Fotoğraf: Araba parçalarında ve elektrikli cihazlarda bulunan termoset polimerlerin dayanıklı ve ısıya dirençli olması gerekir, ancak tipik olarak kullanımdan sonra kolayca geri dönüştürülemiyor ve parçalanamıyor. MIT kimyagerleri, termoset polimerleri modifiye etmek için mekanik dayanıklılıklarından ödün vermeden daha kolay parçalanmalarını sağlayan yeni bir yol geliştirdiler. Epoksiler, poliüretanlar ve lastikler için kullanılan kauçuğu içeren termosetler, arabalar veya elektrikli aletler gibi ısıya ve …
Devamı »
26 Kasım 2020
Biyoteknoloji Haberleri, Çevre Haberleri, Dünya Haberleri, Eğitim Haberleri, Enerji Haberleri, Kimya Haberleri, Laboratuvar Haberleri, Malzeme Haberleri
Fotoğraf-1: Bakterilerdeki nanoteller suyu elektriğe dönüştürebilir Elektrik mühendisi Jun Yao yeni bir işe başladığında “yeşil” bir güç kaynağı yaratmaya çalışmıyordu, ancak şans ona suyu elektriğe dönüştürmek için tamamen doğal proteini kullanmanın bir yolunu keşfetmesinde yardımcı oldu. Yao, Amherst’teki Massachusetts Üniversitesi’nde (UMass) çalışıyor ve elektronikte kendi tasarladığı nanotelleri kullanıyor. Bu teller/kablolar çok küçük, her biri metrenin milyarda biri genişliğinde. Yeni bir …
Devamı »
26 Kasım 2020
Çevre Haberleri, Dünya Haberleri, Eğitim Haberleri, Enerji Haberleri, Geri Dönüşüm Haberleri, Gıda Haberleri, Kimya Haberleri, Sağlık Haberleri
Singapur’daki Nanyang Technological University lideliğindeki bilim insanları yeni piller oluşturmak için kullanılmış lityum iyon pillerden değerli metalleri çıkarmak ve yeniden kullanmak için meyve kabuğu atığının kullanıldığı yeni bir yöntem geliştirdiler. Ekip portakal kabuğu kullanarak değerli metallerin pil atığından verimli bir şekilde geri kazanıldığını ispatladı. Ekip daha sonra geri kazanılan bu metallerden minimum miktarda atık oluşturarak işlevsel piller yaptılar. Bilim insanları, …
Devamı »
25 Kasım 2020
Çevre Haberleri, Dünya Haberleri, Eğitim Haberleri, Kimya Haberleri, Polimer Haberleri
Her dakika, plastik atıklarla dolu bir kamyonun sonu dünyanın herhangi bir yerindeki okyanus oluyor. Ocean Clean-up ve Pasific Garbage Screening gibi kuruluşlar, okyanuslardan plastikleri alıp geri dönüştürmek için kendilerine müthiş bir hedef belirlemişlerdir. Her ikisi de şu an nehirler üzerinde yoğunlaştıkları için, plastiklerin ilk etapta okyanuslara erişiminin önüne geçiliyor. Her yıl okyanuslara atılan sekiz milyon ton plastiğin büyük bir kısmı …
Devamı »
30 Eylül 2020
Dünya Haberleri, Eğitim Haberleri, Enerji Haberleri, Kimya Haberleri, Malzeme Haberleri, Nanoteknoloji Haberleri
Fotoğraf : Araştırmacılar Haodong Liu ve Ping Liu, pil kesesi hücrelerini imal etmek için kullanılan bir cihazın önünde duran, keşfettikleri düzensiz kaya tuzu anot materyalinden yapılmış pilleri tutuyorlar. UC San Diego’daki bilim insanları, lityum iyon pillerin dakikalar içinde binlerce döngü boyunca güvenli bir şekilde yeniden şarj edilmesini sağlayan yeni bir anot malzemesi keşfettiler. Düzensiz bir kaya tuzu olarak bilinen yeni …
Devamı »