Yeni Bir Moleküler Yazdırma Teknolojisi İnsan Vücuduna Benzer Biyolojik Yaşam Alanları Oluşturabilir

Yeni Bir Moleküler Yazdırma Teknolojisi İnsan Vücuduna Benzer Biyolojik Yaşam Alanları Oluşturabilir

Karmaşık biyolojik ortamları yeniden yaratma fırsatlarını açabilecek yeni modelleme teknolojisi, Queen Mary University of London (QMUL) araştırmacıları tarafından geliştirildi.

Yeni Bir Moleküler Yazdırma Teknolojisi İnsan Vücuduna Benzer Biyolojik Yaşam Alanları Oluşturabilir

‘3DEAL’, mikroboyutta çözünürlük ve santimetre derinliğe kadar hidrojel gibi yumuşak maddeler içinde karmaşık moleküler modeller üretebilen basit ve ucuz bir üretim tekniğidir.

Bu kapasite, 3-D moleküler gradyanlar veya modeller gibi biyolojik olasılıkları yeniden oluşturma fırsatı açarak, kimyasal kompozisyonun mekansal kontrolü ile 3-D hidrojel ortamlar yaratma imkanı sağlar.

Ayrıca bu araştırmanın Advanced Functional Materials dergisinde yayınlandığını belirtelim.

Queen Mary’nin Mühendislik ve Malzeme Bilimleri Yüksek Okulu’ndan Profesör Alvaro Mata, “İnsan vücudu büyük oranda anizotropik, hiyerarşik ve çoğunlukla üç boyutlu yapılardan oluşuyor. Bu tür yapıların fiziksel ve kimyasal özelliklerini yeniden oluşturabilen ortamlar üretmenin yeni yolları, daha etkili ilaçların geliştirilme şekli veya daha fonksiyonel doku ve organ yapılarının tasarlanabilmesi açısından önemli etkilere sahip olacaktır “dedi.

3DEAL’in temel tasarım özelliği, bir mikroskopik çözünürlük ve büyük hacimlerdeki hidrojellerde birçok molekül tipini taşımak ve özel olarak lokalize etmek için kullanılabilen bir elektrik alanı ve gözenekli bir maskenin kullanılmasıdır.

Gastón Primo, Ph.D. Queen Mary’deki öğrenci ve yazının ortak yazarı şunları söyledi: “Tekniğin en büyük avantajı dayanıklılığı ve maliyet etkinliği olmasıdır. Basittir ve kolaylıkla temin edilebilen farklı hidrojel türleri ile birlikte kullanılabilir ve farklı türlerde molekülleri içerir.”

Araştırmacılar, doku mühendisliğindeki belirli uygulamalara ve biyolojik araştırmalar için ilgili vitro modellere odaklanmanın yanı sıra daha karmaşık modellemeler yapmaya olanak tanıyan teknik çeşitleri yaratmayı umuyorlar.

Queensland Teknoloji Üniversitesi’nden Rejeneratif Tıp Bilimi ve Mühendisliği uzmanlarından Dietmar Hutmacher, araştırmayla ilgili şunları söyledi: “Yöne bağımlı yapı ve özellikleri gösteren biyomimetik ve anizotropik hidrojellerin imalatı, bilim camiasında büyük ilgi gördü. ”

Çalışma, Grant Strofunscaff’tan başlayarak ERC tarafından finanse edilmektedir.

*Strofunscaff: Rejeneratif tıp için güçlü, işlevsel, ayarlanabilir, kendiliğinden bir araya getiren hidrojel çerçeveler.

Kaynak: sciencedaily.com

597 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!