Yeni Pil Teknolojisi, 10 Dakikalık Şarjla 300 Kilometre Menzil Vadediyor

Yeni Pil Teknolojisi 10 Dakikalık Şarjla 300 Kilometre Menzil Vadediyor

Çinli araştırmacılar, 10 dakikalık şarj ile 300 kilometrelik mesafe kat edilmesine olanak sağlayan yeni bir lityum iyon pil teknolojisi geliştirdiler.

Xinhua Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre 50 kWh batarya paketiyle gelen bir otomobilinin tanıtımı, geçtiğimiz salı günü Çin’in Zhejiang isimli eyaletindeki Hangzhou kentinde yapıldı. Hunan Üniversitesi Kimya Mühendisliği Profesörü ve Zhejiang Folta Technology Co. Ltd.’nin Baş Bilimcisi Zhou Xiaoping, “Bu hızlı şarj teknolojisi, lityum iyon piller alanında yapılan Ar-Ge çalışmaları sayesinde ortaya çıktı” diyor.

Zhou, malzemelerin ağırlıklı olarak düşük empedanslı (RLC devrelerindeki direnç miktarı) iyonik bileşiklerden oluştuğunu, böylelikle güç hücresi verimliliğini artırırken şarj olma ve boşalma sırasında gerçekleşen lityum çökelmesinden kaynaklanan güvenlik risklerini azaltacağını da sözlerine ekledi.

Bağımsız test şirketi TUV SUD tarafından yayınlanan bir üçüncü taraf değerlendirme raporu, yeni teknolojiyi kullanan güç hücrelerinin yaşam döngüsünün 150 amperlik bir şarj/deşarj performans testinde şu ana kadar 5.000’e vurduğunu, ayrıca bu sayının 6.000’i görmesinin beklendiğini ortaya koyuyor.

Endüstri uzmanları, hızlı şarj teknolojisindeki bu atılımın daha kısa bir şarj süresi ve daha uzun mesafelerle elektrikli araçların da popülerleşmesinde katkı sağlayacağını söylüyorlar.

Kaynak : webtekno.com

516 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!