İnsan Beynini Kandırma: Laboratuvar Yapımı Yapay Zeka Sinapslar

İnsan Beynini Kandırma Laboratuvar Yapımı Yapay Zeka Sinapslar

Yapay zekanın gelişmesinin en büyük zorluklarından biri, insan beynini anlamak ve nasıl taklit edileceğini bulmaktır. Şimdi ACS Nano’ da bir grup, sinir sisteminin temel işlevini taklit edebilen yapay bir sinaps  geliştirdiklerini ve aynı sinaps öncesi terminalden gelen önleyici ve uyarıcı sinyaller verdiğini bildiriyor.

İnsan sinir sistemi, nöronların birbirlerine elektrik ve kimyasal sinyaller vermesine izin veren 100 trilyonun üzerinde sinapsdan oluşur. Memelilerde, bu sinapslar biyolojik mesajları başlatabilir ve önleyebilir. Birçok sinaps sadece bir sinyal türünü iletir, burada diğerleri her iki türü de aynı anda iletebilir veya ikisi arasında geçiş yapabilir. İnsan öğrenimi, biliş ve görüntü tanıma özelliklerini daha iyi taklit eden yapay zeka sistemleri geliştirmek için, araştırmacılar laboratuardaki sinapsları elektronik bileşenlerle taklit ediyorlar. Bununla birlikte, günümüzdeki çoğu yapay sinaps yalnızca bir sinyal türünü verme yeteneğine sahiptir. Böylece, Han Wang, Jing Guo ve meslektaşları, uyarıcı ve inhibe edici sinyalleri yeniden yapılandırılarak gönderebilen yapay bir sinaps yaratmaya çalışıyorlar.

Araştırmacılar, cihazın giriş terminalinde uygulanan voltajlara dayalı olarak yeniden yapılandırılabilen bir sinaptik cihaz geliştirdi. Siyah fosfor ve kalay selenidden yapılmış bir bağlantı; heyecan verici ve inhibe edici sinyaller arasında geçiş yapmayı mümkün kılar. Bu yeni cihaz, yapay sinir ağlarında oldukça esnek ve çok yönlüdür. Ek olarak, yapay sinapslar, sinir sistemi simülasyonlarının tasarımını ve işlevlerini basitleştirebilir.

Kaynak : sciencedaily.com

723 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!