Güneydoğu Asya’dan Gelen Okyanus Plastikleri Üzerine Şirketler Harekete Geçti

Güneydoğu Asyadan Gelen Okyanus Plastikleri Üzerine Şirketler Harekete Geçti

Plastik çöp Manila kıyılarında toplanıyor.

Endüstriyi içeren iki girişim, okyanus plastik kirliliğini kaynağında durdurmayı hedefliyor.

Bu ayın başlarında Malta’da düzenlenen “Okyanusumuz 2017” konferansında, Çöp Serbest Denizler İttifakı (Trash Free Seas Alliance), Kapalı Çevrim Ortakları (Closed Loop Partners), PepsiCo, 3M, Procter&Gamble, Dünya Plastik Konseyi ve Amerikan Kimya Konseyi ortaklığındaki Ocean Conservancy, Güneydoğu Asya’daki atık yönetimi projelerine ayrılan fonun 150 milyon dolara arttırılmasına ilişkin planını açıkladı.

Ortaklar, projenin sorunun kökenine inmeyi amaçladığını söylüyor. Her yıl dünyadaki toplam kirliliğin yarısına denk gelen 8 milyon metrik ton okyanus plastik kirliliğinden yalnızca beş ülkenin- Çin, Endonezya, Filipinler, Tayland ve Vietnam – sorumlu olduğu söyleniyor.

Ortaklar, bugünkü okyanusların 150 milyon metrik ton plastik ile kirlenmiş olduğunu ve bunun 2025 yılına kadar 250 milyon metrik tona çıkabilecek olduğunu söylüyor.

Fonu, geri dönüşüm şirketleri ve teknolojileri alanında yatırım yapan Closed Loop Partnerleri yönetecek. Paranın, atık yönetim sistemlerini geliştirme çabalarında belediyelere, girişimcilere ve sivil toplum örgütlerine destek vermek için kullanılması planlanıyor.

P&G’nin sürdürülebilirlik direktörü Jack McAneny, “Plastikler ticarette önemli bir rol oynuyor” dedi. “Ancak şüphesiz su yollarımıza ve okyanuslarımıza ait değiller.”

Ayrıca, “Okyanusumuz Konferansı”nda Avusturyalı poliolefin üreticisi Borealis, Endonezya için bir atık yönetim projesine 5 milyon dolar yatıracağı dair planını açıkladı. Borealis, iş ve kamu sağlığı yararları yaratırken geri dönüşüm oranlarını artıran çöpler için “sıfır sızıntı” yolları yaratmak amacıyla belediyelerle ortak olacaklarını belirtti.

Kaynak : acs.org

760 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!