Beyni elektronik ilaç tedavi edecek

beyni elektronik ilac tedavi edecek

Bilim adamları enjektörle beyne nakledilebilecek file görünümlü elektronik müşteri geliştirdi. Elektronik ilaç, beyindeki tümörleri tedavi etmekte hatta sinir uçlarını birleştirmekte kullanılabilir.

Harvard Üniversitesi tarafından geliştirilen file benzeri elektronik müşteri, yakın gelecekte beyin ve omurilikteki rahatsızlıkları tedavi etmekte kullanılabilir. Son ufak ve esnek olması sayesinde canlı dokuya ziyan vermeyeceği belirtilen elektronik file, kıvrılarak bir enjektöre yerleştirilecek ve beyin veya omuriliğe nakledilecek. Elektronik müşteri ile cerrahların tıbbi malzemeler kullanarak yaptığı işlemlerin ameliyat gerektirmeden gerçekleştirilmesi umut ediliyor.

Araştırmada yer alan kimya profesörü Charles Lieber, beyin protezlerinde yeni bir adım atabileceklerini belirterek, ‘elektronik alıcının yapısı sayesinde hücrelerin geçişine izin verdiğini, böylece bağışıklık sistemiyle çakışmayacağını’ belirtti.

Elektronik polimer bir maddeden yapılan protez, öncelikle farelerin beyninde denendi. Bilim adamları, birkaç santimetre derine yerleştirilen elektronik müşteri ile farelerin beyinlerindeki sinyalleri takip etmeyi başardı.

Ameliyat gerektirmeyen çözüm

Elektronik alıcının insanlar üzerinde başarılı olması halinde, beyin protezlerinin nakledilmesi için yapılan zorlu süreç aşılabilir. Araştırmada yer alan isimlerden Zhenan Bao, ‘protez naklinin dokuları zorlayan prosedürünü rafa kaldırabileceklerini’ belirtti.

Discovery News’e konuşan Bao, “Yeni metot doğrudan ve neredeyse acı olmadan atama sağlıyor. Protez alanında oyunun kurallarını değiştiren bir yenilik olabilir” ifadesini kullandı.

Lieber, fareler üzerinde başarılı olan yöntemin insanlarda sonuca ulaşması için önlerinde birkaç sene olduğunu söyledi. Araştırmanın bir sonraki basamağında, elektronik file kullanılarak beyne kök hücre taşınması denenecek.

Kaynak : ajans34.com

891 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!