Çocuk Üniversitesinde “Laboratuvardan Hayata Kimya”
İnönü Üniversitesi Çocuk Üniversitesi ve Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Laboratuvardan Hayata Kimya” etkinliği düzenlendi.
Çocuk Üniversitesinde “Ben Buradayım” projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte günümüzdeki kimya ve kimya endüstrisiyle ilgili tanıtım yapıldı.
Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi ve Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman Köytepe ile doktora öğrencileri Büşra Aksoy ve İmren Özcan’ın eğitmen olarak katıldığı programın koordinatörlüğünü Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Dilara Vaizoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE biriminden Büşra Bozanoğlu yaptı.
Üstün Yetenekliler Araştırma Ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Barış Otlu İNÜHABER’e yaptığı açıklamada, amaçlarının başarılı öğrencileri üniversiteyle tanıştırarak onların bilim ve sanatla motivasyonlarını arttırmak olduğunu söyledi.
Otlu, önlerindeki süreçte öğrencilerin ilgi duyduğu, gelişimine faydalı olabilecek farklı konularda da pek çok etkinlik düzenlemeyi planladıklarını belirterek, etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen 20 öğrencinin de katıldığını ifade etti.
Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman Köytepe ise amaçlarının çok geniş bir uygulama alanı olan kimya bilimine ilgiyi arttırarak bu alanda farkındalık yaratmak olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: “Tıptan, eczacılığa, boya endüstrisinden tekstile, elektronikten plastik endüstrisine çok geniş bir uygulama alanı olan kimya biliminin sevdirilmesi ve tanıtılması için bu tür uygulamalı eğitimlerin oldukça önemli olmaktadır. Bu etkinlik kapsamında öğrenciler kimyada temel konular, güncel kimya teknolojileri hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Ayrıca boyar madde absorbanlar ve polimerler gibi kimyasal maddelerin üretimi, doğal bileşenlerin izolasyonu ve saflaştırma metotlarını tanıyacaklardır. Ülkemizin geleceği olan çocukların erken yaşlarda kimya bilimi ve teknolojisiyle tanışmaları onların yeni projeler ve ürünler geliştirmesine katkı sağlayacaktır.”
Kaynak : inonu.edu.tr