Gaz Formuna Dönüşen Deneysel Yapıştırıcı Geliştirildi

Gaz Formuna Dönüşen Deneysel Yapıştırıcı Geliştirildi

New Hampshire’s Dartmouth College araştırmacıları moleküler katılar olarak bilinen yapılardan oluşan ve kalıcı olmayan deneysel yapıştırıcı geliştirdi. Yeni yöntem elektronik alanında kullanılabilir.

Bir eşya kırıldığında genellikle yapıştırmak için çeşitli yapıştırıcılar ve kuvvetli kimyasallar kullanılıyor ancak bu durum mekanik kuvvetle birlikte kimyasal kullanımını da gerektiriyor.

New Hampshire’s Dartmouth College araştırmacıları moleküler katılar olarak bilinen yapılardan oluşan ve kalıcı olmayan deneysel yapıştırıcı geliştirdi.

Gaz Formuna Dönüşen Deneysel Yapıştırıcı

Gaz Formuna Dönüşen Deneysel Yapıştırıcı Geliştirildi

Günümüzde rutinde kullanılan polimer bazlı yapıştırıcıların bağlarının kopması için kimyasal olarak çözülmesi veya mekanik kuvvet uygulanması gerekirken yeni geliştirilen deneysel yapıştırıcı gaz formuna dönüşerek bağlarını koparıyor.

Süblimleşme adı verilen fiziksel olay sebebiyle bahsi geçen yapışıtırıcı katı fazdan sıvı faza uğramadan direkt olarak gaz fazına geçiyor, bu sebeple de yapıştırıcının etkisi geçmiş ve yapıştırılan nesneler birbirlerinden ayrılmış oluyor.

Yeni araştırmanın ve geliştirilen yapıştırıcının şu an için ticari bir hedefi bulunmamakla birlikte yeni araştırma gelecekte elektronik üretim alanlarında kullanılabilir.

Kaynak : donanimhaber.com

558 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!