Hintliler, İlaç Endüstrisi Fiyatlarına Karşı Çıkıyor

Devlet yoksul insanlar için ücretsiz sağlık hizmeti istiyor fakat şirketler, yeniliklerin durumu engelleyeceğini iddia ediyor.

Hindistan’ın ilaç fiyatlarını üst sınıra taşımaya devam eden programı, ilaç endüstrisini devlete karşı protestoya yönlendirdi. Denetimler yoksullara ilaç imkânı sunmayı amaçlarken, ilaç grupları girişimin(hareketin) kısa görüşlü olduğunu ve yeniliği bastıracağını söylüyor.

Devlet, özellikle yoksul insanlara yönelik ilaçların fazla pahalı olduğunu düşünüyor. Fiyat düzenlemesini; vatandaşlara, özellikle yoksullara yönelik sağlık hizmetlerini garanti altına almanın bir yolu olarak kabul ediyor. Yeni çıkan Ulusal Sağlık Politikasına göre, hasta bakımından daha proaktif sağlıklı yaşam için bir hareket çağrısı yapıyor. Bu politika, yoksulları etkileyen çeşitli hastalıkları ortadan kaldırma taahhütlerini de içeriyor: 2017 yılına kadar kala azar ( visseral leishmaniasis ) ve filariasis; 2018 yılına kadar cüzzam; 2020 yılına kadar kızamık; 2025 yıılına kadar  Tüberküloz ve  2030 yılına kadar da sıtma hastalığı.

USP 2017’de, hastalara tüm kamu hastanelerinde ücretsiz olarak ilaç verilmesini, teşhis konulmasını ve acil bakım hizmeti almalarını talep etmektedir. Aynı zamanda kamu sağlığı harcamalarının mevcut durumunu da 2025’e kadar hızlandırılmasını önermektedir.

Hindistan’da faaliyet gösteren mutasyonlar da dâhil olmak üzere araştırma temelli ilaç şirketlerini temsil eden Hindistan İlaç Üreticileri Teşkilatı Genel Müdürü Kanchana TK ” Yoksullara ücretsiz ilaç lazım” diyor. Fakat fiyat kontrolünün, durumu geliştirecek tek çözüm olmadığını iddia ediyor. Kanchana TK, özel hastaneler ve doktorlar da dâhil olmak üzere daha sağlıklı altyapının gerekli olduğunu önermektedir.

Hindistan Halk Sağlığı Vakfı, sağlık ekonomisi birimi direktörü Sakthivel Selvaraj, Ulusal Sağlık Politikası’nın fikri naziktir. Uygulanırsa, mektubunda ve ruhuyla poliçe ilaçlara erişilebilmeli ve uygun fiyatlı hale getirmelidir. ” diyor.

İlaç fiyatları, İlaç Fiyat Kontrol Siparişleri kullanılarak, Ulusal Farmasötik Fiyatlandırma Kurumu tarafından sabitlenmiş ve düzenlenmiştir. Mart 2016’dan beri kontrol edilen AstraZeneca’nın kanser ilacı Iressa (gefitinib) için, fiyat indirimi ile yaklaşık% 86’ya kadar sonuçlanabilir.

Hindistan’daki ilaç fiyatları dünyanın en düşük seviyesindedir.  Bununla birlikte, sosyal sağlık sigortası olmaksızın, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, bireyler sağlık maliyetlerinin çoğunu karşılıyor. Sakthivel, tüketilen tüm ilaçların onda dokuzunu bireyin kendi cebinden çıkarılarak satın aldığını söylüyor.

Bharat Biotech International’ın Genel Müdürü Krishna Ella, fiyat kontrollerini ‘Barbarca’ olarak nitelendiriyor ve “Bu ters etki yapar. Ne tüketicilere, ne de üreticilere yardımcı olur. “ diyor.

Yapılan bu hareket tehlikeli. Çünkü sanayi, özellikle küçük şirketleri boğacak durumda. Ve hayatta kalma çabalarını etkileyecektir. “Küçük işletmeler, Ar-Ge’ye yenilik ve yatırım için para harcamayacak” ve “silinip gidecekler” diye ekliyor.

Kaynak : chemistryworld.com

1.032 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!