Kimya Sektörünün Geleceği ve Gaziantep

Kimya Sektörünün Geleceği ve Gaziantep

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetin Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, kimya sektörünün Gaziantep’te geleceği parlak bir sektör olduğunu söyledi.

BASF Türk, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezinde (GSO-MEM) “Anadolu Buluşmaları” kapsamında endüstriyel çözümlü toplantı düzenledi.

Anadolu Buluşmaları kapsamında düzenlenen bu toplantıda Gaziantep’te kimya sektörünün geleceği ve endüstriyel çözümler konuşuldu.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, kimya sektörünün Gaziantep’in gelişmekte olan ve son 10 yıldır her sene ortalama yüzde 10 büyüyen sektör olduğunu belirterek, “Kimya sektörünün önü çok açık. Ben bu sektörün Gaziantep’in önümüzdeki dönemlerinde ne kadar parlak olabileceğini görüyorum” dedi.

Kimya sektörünün Türkiye ve Gaziantep’te çok hızlı gelişen sektörlerden biri olduğunu kaydeden Konukoğlu, “Halının hammaddesinden, çuvalın ipliğine, ayakkabıdan boya sektörüne kadar baktığımız her sektör kimyaya dayanıyor” diye konuştu.

“BASF’tan beklentimiz, Mesleki Eğitim Merkezimize kimya laboratuvarı istiyoruz. Bu laboratuvarlar sayesinde sektöre kalifiye eleman yetiştirebiliriz, kimya hammaddesi kullanan sanayicilerimize yardımcı oluruz” diyen Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Kullandığımız birçok üründe kimya olduğu gibi, bölgemiz sanayisi gelişmeye çok açık. GSO olarak her türlü desteği vermeye hazırız. 135 yıldır Türkiye’de olan BASF, ağırlıklı olarak Marmara Bölgesi’nde üretim yapıyor. Bu üretiminizin bir kısmını Gaziantep’e kaydırmanızı öneriyorum. 2023 yılına kadar 30 milyar dolar ihracat hedefi olan ve Türkiye ihracatında yüzde 5 payı bulunan Gaziantep’in kimya sektöründe de çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum.”

Konukoğlu, böyle anlamlı bir toplantının gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkürlerini sundu.

BASF Türkiye CEO’su Buğra Kavuncu da Gaziantep deyince ilk akla gelenin güçlü sanayi olduğunu vurgulayarak “BASF Türkiye olarak Gaziantep sanayisine ne gibi şeyler katabiliriz düşüncesindeyiz. BASF’ın tecrübelerini Inovatif ve teknolojik anlamda Gaziantep Sanayisi ile buluşturmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kavuncu, Gaziantep’in, Türkiye’de halı üretiminin yüzde 80’nini, iplik ve trikoda yüzde 50’sini ve makarnada yüzde 60’ını sağlayan, gün geçtikçe büyüyen bir sanayiye sahip olduğuna dikkati çekti.

İstanbul dışına çıkmak, Anadolu’da daha aktif olabilmek adına Gaziantep’te olduğuna vurgu yapan Kavuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu buluşmaları devam ettireceğiz ve devam ettirirken de BASF’ın Avrupa’da global anlamda tedarikçileriyle, müşterileriyle yaşadığı tecrübeleri Gaziantep sanayisi ile her anlamda paylaşmayı amaçlıyoruz. Global markalarla teknolojik anlamda inovatif anlamda yaptığımız işbirliklerini Gaziantep sanayisi ile paylaşmak istiyoruz.

GSO-MEM çok önemli bir eğitim merkezi. Gaziantep enteresan bir dönemden geçiyor. Nüfusunun yüzde 25’i kadar bir nüfus Gaziantep’e ilave oldu. Bu nüfusun sağlıklı bir şekilde artması, beslenmesi, barındırılması lazım. Burada da sanayinin çok önemi var. Sadece sanayinin değil bu tür eğitim merkezlerinin de gelen nüfusun mesleki eğitim kazanması anlamında çok farkındayız. BASF Türkiye olarak bu anlamda geleni yapmaya hazırız.”

Kaynak : guncelgazete.com

835 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!