Kömürle Çalışan Enerji Santrali Güneş Enerjili Bir Köy Olacak

Kömürle Çalışan Enerji Santrali Güneş Enerjili Bir Köy Olacak

Kömür madenlerinin güneş enerjisi çiftlikleri veya arı kovanları haline geldiği, eski fosil yakıt üretimi veya üretim varlıkları söz konusu olduğunda çok sayıda yaratıcı yeniden kullanım örneği gördük.

Bu türden en son fikir İngiltere’den geliyor. Burada Guardian, eski Rugeley kömür yakıtlı enerji santrali sahasının şimdilerde 2.000 enerji verimli, güneş enerjisiyle çalışan evlere ev sahipliği yapacağını bildirdi. Çatı, yer üstü ve hatta yüzer güneş, akü depolama, ısı pompaları ve diğer enerji verimliliği önlemlerine sahip evlerin, eşdeğer konvansiyonel binalardan yaklaşık 1/3 daha az güç kullanması ve aynı zamanda bu enerjinin yarısının doğrudan yerinde yenilenebilir enerji kaynaklarından alınmasını öngörmektedir.

Bu projenin belki de en ilginç yanı, doğrudan elektrik santrali sahibi Engie tarafından geliştirilmekte olmasıdır ki proje, kamu kuruluşlarının bir zamanlar oldukları gibi merkezi enerji üreticileri olmalarının gerek olmadığı bir geleceğe odaklanıyor gibi görünmektedir. Engie UK’in CEO’su Wilfrid Petrie’nin yeni stratejisini şöyle açıklıyor:

“Kendimizi enerjinin ötesine geçerek mekan-oluşturmaya konumlandırıyoruz. Bu bizim kömür santralimizi kapatmamızın bir örneğidir ve toprağı satmak yerine, kendimiz yeniden üretmeye karar verdik. ”

Bu kesinlikle ilginç bir hamle. Engie gibi şirketler ellerinde çok sayıda eski kömür santraline sahipler. İngiltere şu anda düşük karbonlu elektriğe doğru bu kadar kararlı bir şekilde ilerledi, bu nedenle bu bölgeleri kullanmak için yeni modeller geliştirmek her şeyden önemli olacaktır. Bir enerji şirketinin bir kültürün ya da başarılı bir şekilde ‘mekan oluşturma’ sürecine geçiş için uzmanlığa sahip olup olmadığına bakılmaksızın, denediklerini görmekten çok memnunum.

Kaynak: treeHugger.com

961 Kez Okundu

Hacer Demir

27 Nisan 1993’te Bursa’da doğdu. Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Marka İletişimi bölümü mezunu. UÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yapıyor. İlgi duyduğu alanlarda eğitim ve programlara katılmayı, yeni şeyler öğrenmeyi ve kendini geliştirmeyi seviyor. Yenilikçi haberleri takip etmeyi ve çeviri yapmayı sevdiği için 2017 yılından bu yana İnovatif Kimya Dergisi ekibinde yer alıyor.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!