Marshmallow Benzeri Silikon Jel Çalışmaları
Artık kriyopreservasyonlu embriyolar için konteynerlerde yalıtım olarak kullanılan Marshmallow benzeri silikon jel üzerinde çalışmamız iyi olacak sanırım.
Farelerin genetik modifikasyonu, tıbbi ve biyolojik araştırmalarda gittikçe artan bir şekilde kullanılmaya başlandığından, aynı zamanda, kriyoprezervasyonlanmış embriyoların ve spermlerin taşınmasında etkili bir yola ihtiyaç duyulmaktadır.
Donmuş embriyoların / spermlerin korunması için, sıvı azot taşıma kaplarındaki sıcaklığı eksi 150 ° C’nin altında tutmak için kullanılır. Sıvı azot absorbe ediciler içeren kuru bir sipere benzeyen bu kaplar, özellikle kısa mesafeli nakliyeler için kullanıldığında ağır ve genellikle pahalıdırlar.
Bu çalışmada, makro gözenekli bir silikon jel, sıvı azotu ve özelliklerini koruma kabiliyeti açısından test edilmiştir. Araştırmacılar, marshmallow benzeri jelin (MG) ticari olarak temin edilebilen vakumla izole edilmiş bir su şişesine doldurdular ve sıvı nitrojenin emilimini test ettiler. Jelin kabın içindeki sıcaklığı eksi 150 ° C’nin altında 10 saat boyunca tutabildiğini saptadılar.
Araştırmacılar, bir başka testte fare embriyolarını dokuz saat jel içeren bir kaba yerleştirdiler ve embriyonların hayatta kalma oranlarında pek de kayda değer bir azalma olmadığını buldular.
Sıvı azota maruz bırakıldıktan sonra marshmallow benzeri jel az miktarda bozulma gösterdiğinden, kap tekrar tekrar kullanılabilir. MG’ lerin imalat işlemi basittir ve kimyasal sentez konusunda deneyime sahip olmayan kullanıcılar tarafından DIY* tarzında hazırlanabilir.
*DIY: Do it yourself (kendin yap)
*MG: Marshmallow gel
Kaynak : sciencedaily.com