Organik ışık yayan diyotlar için moleküler kütüphaneler

Organik ışık yayan diyotlar (OLED), esnek düz ekranlar için umut vadeden adaylardır. Bir tarama işlemi vasıtasıyla, üstün lüminesans ve yük taşıma özellikleri ile kurşun yapıları daha hızlı tanımlamak artık mümkün.

Günümüzde giderek sofistike akıllı telefonlar, tabletler ve ev sinemaları için artan talep ekran teknolojisi için artan bir zorluk. Şu anda, organik malzemeler bu mücadeleyi ele geçirmenin en etkili yoludur. Özellikle polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH) olarak bilinen malzeme sınıfından moleküller, geniş ve mekanik olarak esnek düz ekranlar üretmek için kullanılabilir. Parlak renkleri yüksek çözünürlük ile birleştirirler ve aynı zamanda enerji tüketiminde de düşüktürler.

Goethe Üniversitesi Frankfurt’taki kimyagerler şu anda özellikle umut verici özelliklerini PAH iskelesine bor atomlarının sokulması için borçlu yeni organik parlak materyaller üzerine çalışıyorlar. Bugüne kadar gerekli olan sentezler son derece karmaşık ve zaman alıcıydı. Çok çeşitli bor katkılı PAH’ları çabucak ve kolayca erişilebilen hale getiren yeni geliştirilen bir tarama işlemi gelecekte bu durumu hafifletebilir. Bu teknik, OLED malzemeleri olarak potansiyellerini değerlendirmeyi mümkün kılar. Sadece en umut verici adaylar bir sonraki aşamada daha kapsamlı incelenecek.

Goethe Üniversitesi Frankfurt Enstitüsü Anorganik ve Analitik Kimya Enstitüsünde Profesör Matthias Wagner tarafından yönetilen araştırma grubu, ” Angewandte Chemie ” bilimsel dergisinde yayınladığı gibi, üç bileşenli bir reaksiyona dayanıyor: İki bileşen de tüm reaksiyonlarda değişmeden kalırken Üçüncüsü, ucuza elverişli PAH’ların geniş bir yelpazesinden seçildi. Reaktif bor içeren başlangıç ​​materyali, moleküler iskele montajında ​​önemli bir rol oynamaktadır. Buna ek olarak, elde edilen bileşikleri, parlaklığı arttırarak ve malzemelerin elektrik iletkenliğini arttırarak istenen optoelektronik özellikleri verir.

Doktora araştırmacısı Alexandra John, “Uzun süreyle, tarama süreçlerinden fayda sağlayan farmasötik araştırmalar çoğunlukla yapılmış” dedi. “Ancak, organik materyallerin dinamik ve büyüyen alanlarında, maliyeti verimli ve kaynak dostu bir şekilde sonuç elde etmek için benzer stratejileri kullanması mantıklı.” Profesör Matthias Wagner ekliyor: “Geliştirmemizin pazarla ilgisi, Federal Ekonomik İşler ve Enerji Bakanlığı’nın araştırma çalışmalarımıza cömert bir mali destek vermesi nedeniyle de görülebilir.” Bunun ardındaki fonlama aracı – WIPANO – patent ve normlar yoluyla bilgi ve teknolojinin transferini destekler ve fikri mülkiyetin korunması ve kullanılması ile kamu tarafından finanse edilen araştırmalar sonucunda üretilen yenilikçi fikirlerin ve icatların ticari olarak değerlendirilmesini amaçlar. Wagner ve John zaten süreçleri için bir patent açtılar.

Kaynak : batitrakyahaber.com

673 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!