Yeşil Çayın COVID-19 ile Mücadeleye Yardımcı Olma Potansiyeli Üzerine Yeni Çalışma

Yeşil Çayın COVID 19 ile Mücadeleye Yardımcı Olma Potansiyeli Üzerine Yeni ÇalışmaHindistan salgın dolayısı ile zarar görmeye devam ederken, Swansea Üniversitesi’nden bir akademisyen yeşil çayın, COVID-19 ile mücadelesinde bir ilaca nasıl dönüştürülebileceğini araştırıyor.

Doktor Suresh Mohankumar, şu anki Swansea Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki görevine başlamadan önce, Ooty’deki JSS Yüksek Eğitim ve Araştırma Akademisi, JSS Eczacılık Koleji’nde bulunduğu süre boyunca araştırmayı Hindistan’daki meslektaşları ile yürütmüştür.

Doktor Mohankumar’a göre, “doğanın en eski eczanesi her zaman potansiyel yeni ilaçların hazinesi olmuştur ve bu bileşiklerden herhangi birinin COVID-19 salgınıyla mücadelede bize yardımcı olup olamayacağını sorguladık. Yapay zeka destekli bir bilgisayar programı kullanarak doğal bileşiklerden oluşan, diğer koronavirüslere karşı aktif olduğu bilinen bir kütüphaneyi taradık ve sıraladık. Bulgularımız, yeşil çaydaki bileşiklerden birinin COVID-19’un arkasındaki koronavirüsle savaşabileceğini gösterdi.”

Çevrimiçi RSC Advances dergisi tarafından araştırmacıların çalışmaları vurgulandı, editörler ve hakemler tarafından seçilen prestijli popüler makaleler koleksiyonuna dahil edildi.

Doçent Doktor Mohankumar, araştırmanın henüz ilk günlerinde olduğunu ve herhangi bir klinik uygulamadan çok uzakta olduğunu belirtti.

“Modelimizin en aktif olduğunu tahmin ettiği bileşik, yeşil çayda bulunan ve kolayca bulunabilen, erişilebilir ve uygun fiyatlı olan gallokateçindir. COVID-19’u önlemek veya tedavi etmek için şimdi, klinik olarak etkili ve güvenli olup olmadığını göstermek için daha fazla araştırma yapılması gerekiyor. Bu hala bir ön adımdır, ancak yıkıcı COVID-19 salgınıyla mücadelede potansiyel bir yol olabilir.”

Doktor Mohankumar, 18 yılı aşkın bir süredir dünya çapında eczacılık eğitimi, araştırma ve idaresinde çalıştı ve yakın zamanda yeni MPharm programına katılmak için Swansea’ye taşındı.

Eczacılık Başkanı Profesör Andrew Morris, “bu etkileyici bir araştırma ve doğal ürünlerin bulaşıcı hastalıklara karşı mücadelede önemli bir kurşun bileşik kaynağı olmaya devam ettiğini gösteriyor. Doktor Mohankumar’ın Eczacılık ekibine katılmasıyla bu uluslararası araştırma işbirliğinin devam ettiğini görmekten de gerçekten memnunum”dedi.

Doktor Mohankumar, çalışmanın nasıl geliştirilebileceğini görmek için sabırsızlandığını ekledi: “Artık uygun klinik öncesi ve klinik çalışmalara ihtiyaç var ve bu çalışmayı ileriye taşımaya yardımcı olacak potansiyel işbirlikçileri ve ortakları memnuniyetle karşılıyoruz.”

Kaynak: phys.org

640 Kez Okundu

Aysel Ekin Eyüboğlu

10 Ocak 1997 Mersin doğumluyum. 2015 yılında kayıt olduğum Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği %100 ingilizce 4 yıllık lisans bölümünde son sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda teknoloji ve bilim üzerine ilgim olduğu için Anadolu Üniversitesi Web Tasarımı ve Kodlama 2 yıllık önlisans bölümünde okumaktayım. Dünyaya açılmak, alanımda daha farklı ilerlemeleri görmek, tecrübe edinmek ve eğitimini almak adına 2018-2019 yılımı Fransa’da Université Pays de L'adour ekolünde Erasmus programında geçirdim. Araştırmalarımda daima yeniliğe ve inovatif fikirlere öncelik vermeyi tercih ediyorum. Yeni başladığım tez konum olan Wrinkle (kırışık) boyaların yüzey modellemesi ile ilgili araştırmalarımı bir yandan sürdürürken İnovatif Kimya Dergisi ailesine ve haber çeviri ekibine katılma şansı yakaladım. Sizlerle var olan ve olacak bilgilerimi, bilime olan hevesimle birleştirerek teknolojideki son gelişmeleri ve araştırmalarımı paylaşmak istiyorum.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!