Aktif Karbon Üretimi konuşuldu

Zonguldak TSO VE MFA İş Güvenliği Medikal Tekstil İmalat Ticaret Sanayi Ltd.Şti. Yetkilileri BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i Ziyaret Etti.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının sanayici Üyelerinden, MFA iş Güvenliği Medikal Tekstil İmalat Ticaret Sanayi Limited Şirketi’nin Şirket Ortağı ve Genel Müdürü Fatih Furtun, Şirket Ortağı ve Genel Koordinatörü Murat Uzun, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Genel Sekreter Uzm. Muharrem Sarıkaya ile birlikte Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer’i 18 Nisan Salı günü makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Hakan Kutoğlu, Prof.Dr. K.Varım Numanoğlu ve ARTMER Müdürü Prof. Dr. Ferruh Ayoğlu’ da hazır bulundu.

BEÜ basın bürosundan yapılan açıklamaya göre Ülkemizin ilk CE belgeli toz maskesini yerli sermaye ile 2008 yılında üretmeye başlayan ve yapmış olduğu AR-GE ve Makine yatırımları ile gaz maskesi ve filtrelerin seri üretimini Zonguldak’ta yapan; bu alanda Türkiye’nin ilk ve tek yerli üreticisi olan MFA şirketinin ürünlerinin akredite edilerek uluslararası piyasalarda satılması aşamasında bu hizmetin yurt dışından alındığı, bu nedenle sürecin fazla zaman aldığı ve önemli bir ekonomik kaynağında yurtdışına çıktığı, Bülent Ecevit Üniversitesi öncülüğünde yapılacak bir çalışma ile Üniversite bünyesinde  kurulacak bir Merkez vasıtası ile iş güvenliği alanında gerek yurt içinde gerekse yurt dışında üretilen malzemelerin denetlenilerek CE belgesi düzenlenmesi bağlamında Avrupa Birliğinden onaylanmış kuruluş yetkisi alınarak,bu alanda ülkemiz için çok prestijli bir iş başarılabileceği şirket yetkilileri tarafından ifade edildi. Genel Koordinatör Murat Uzun ise aktif karbonun gerek filtrelerde gerekse giyilebilir iş güvenliği malzemelerinde önemli oranda kullanıldığını ve bu kullanımın giderek arttığını belirterek Zonguldak’ta Üniversitemizle birlikte aktif karbon üretimine yönelik ortak bir AR-GE çalışması yapmak istediklerini dile getirdi.

Rektör Prof.Dr. Mahmut Özer ise bu tür projelerin içerisinde olmaktan memnuniyet duyacaklarını ve her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, İş Güvenliği malzemelerinin akreditasyonu talebinin Türkiye ölçeğinde potansiyelinin ne olduğu, böyle bir sistemi kurmak için süreçlerin ve merkez için gerekli makine ve techizatın neler olduğu konularında tarafların bir çalışma yapmasını, aktif karbon üretiminde ortak AR-GE yapılması hususunda ise öncelikle Mühendislik Fakültemizin ilgili bölümleri ve ARTMER yetkililerimizin katılacağı bir toplantı yapılmasının ve bu çalışmalar yapıldıktan sonra yeni bir toplantı yapılarak yol haritasının belirlenmesinin uygun olacağını ifade etti.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ise, Oda olarak yapılan tüm projelerde Üniversite’nin desteğinden dolayı Rektör Özer şahsınızda tüm Üniversite çalışanlarına teşekkür ederek, en kısa sürede söz konusu çalışmaları yaparak tekrar ziyarete geleceklerini bildirdi.

Kaynak : halkinsesi.com.tr

1.335 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!