Çalışmalar, Mühendis Virüsün Coronavirüs Enfeksiyonlarını Engelleyebileceğini Gösteriyor

Çalışmalar Mühendis Virüsün Coronavirüs Enfeksiyonlarını Engelleyebileceğini Gösteriyorİnsanları, COVID-19’a neden olan SARS-CoV-2 veya SARS ve MERS’e neden olan koronavirüslerin neden olduğu enfeksiyonlara karşı koruyan hiçbir aşı yoktur. COVID-19 tahribat yaratmaya devam ederken, dünyadaki birçok laboratuvar virüsü anlamak ve onu durdurmak için en iyi stratejiyi bulmak için lazer benzeri bir odak geliştirdi.

Disiplinlerarası araştırmacılardan oluşan Amerikan Mikrobiyoloji Derneği dergisi mBio’da bu hafta MERS virüsüne karşı umut verici bir aşı adayı anlatılıyor. MERS (Orta Doğu Solunum Sendromu) salgını 2012’de başladığından beri 850’den fazla insan öldü ve çalışmalar virüsün ölüm oranının% 30’dan fazla olduğunu gösteriyor.

Yeni makalede, araştırmacılar bir MERS virüsü aşısı için aldıkları yaklaşımın SARS-CoV-2’ye karşı da işe yarayabileceğini öne sürüyorlar. Aşının dağıtım yöntemi, köpeklerde köpek kulübesi öksürüğü olarak bilinen ancak insanlara zararsız görünen bir duruma neden olduğuna inanılan parainfluenza virüsü 5 (PIV5) adı verilen bir RNA virüsüdür. Araştırmacılar virüse ekstra bir gen eklediler, böylece enfekte olmuş hücreler MERS enfeksiyonlarında rol oynadığı bilinen S veya başak glikoproteini üretecekti. Lowa Üniversitesi’nde, yeni çalışmaya liderlik eden çocuk doktoru ve koronavirüs uzmanı Paul McCray “İnsanların PIV5’e maruz kaldıklarını biliyoruz, ancak insanlarda zararsız bir virüs gibi görünüyor,”dedi. “PIV5’in sitopatik bir etkiye neden olmadığı görülüyor.” MERS virüsü farelerde çoğalamaz, bu nedenle aşıyı test etmek için McCray, insan enfeksiyonlarını taklit eden bir fare modeli geliştirdi. Fareler, MERS virüsü tarafından insan hücreleri için bir giriş noktası olarak kullanılan protein olan DPP4’ü eksprese etmek için genetik olarak tasarlanmıştır.

Laboratuar testleri, burun içinden verilen tek bir aşı dozunun, enfekte olmuş hücrelerin etkili bir şekilde S proteinini üretmesine neden olduğunu ve bunun da hayvan konakçıdaki proteine karşı bağışıklık tepkilerini tetiklediğini gösterdi. Fareler aşıyı aldıktan dört hafta sonra, ölümcül bir enfeksiyona neden olmak için farelere adapte edilen bir MERS virüs suşuna maruz bırakıldılar. MERS virüsü, farklı bir PIV5 aşısı veya inaktive edilmiş MERS virüsü olan kas içi bir aşı almış olan fare gruplarına da verildi.

Kistik fibrozu tedavi etmek için benzer stratejileri de araştıran McCray, “Virüsleri gen taşıyıcı araçlar olarak kullanmakla oldukça ilgileniyoruz.” Dedi. Şimdi, dünyanın dört bir yanındaki meslektaşları gibi, McCray ve arkadaşları da araştırma çabalarını SARS-CoV-2’ye odakladılar. McCron, COVID-19’a neden olan koronavirüse karşı etkili bir aşı bulmak zamana karşı bir yarış olduğunu söyledi. “Nüfusun yüzde yüzü ilk kez virüse maruz kalmayacak, bu da tekrar geldiğinde enfekte olacak daha fazla insanın olacağı anlamına geliyor.” Dedi. “İnsanların SARS-CoV-2 enfeksiyonundan kalıcı bağışıklık elde edip etmediklerini henüz bilmiyoruz, bu nedenle popülasyonu korumanın yollarını düşünmek önemlidir.”

Kaynak: sciencedaily.com

504 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!