Bir Dönüm Ağacın Tuttuğu Karbonu Tek Başına Tutan Biyoreaktör: Eos

Bir Dönüm Ağacın Tuttuğu Karbonu Tek Başına Tutan Biyoreaktör Eos

Hypergiant Industries tarafından geliştirilen “Eos” isimli bir alg biyoreaktörü, bir dönüm ağacın tutabildiği karbon miktarını tek başına tutuyor. Yapılan testlerde başarılı olan biyoreaktörün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Bilim insanlarının son dönemlerde en çok tartıştıkları konu iklim değişiklikleri ve küresel ısınma. Hepimizin neden olduğu bu küresel sorunlarla ilgili çözüm arayışında olan bilim insanları, çareyi yine doğanın kendisinde, ağaçlarda arıyorlar. Üretilen bir alg biyoreaktörü, bir dönüm ağacın yakalayabileceği karbon miktarını tek başına yakalayabiliyor.

Hypergiant Industries isimli bir şirket tarafından üretilen Eos isimli biyoreaktör, havadaki serbest karbonu yakalayabilmek için hem dünyanın en verimli makineleri olarak isimlendirilen alglerden hem de yapay zeka teknolojisinden faydalanıyor. Bilim insanları, bu tarz ürünlerin iklim değişikliğiyle savaşmakta kullanılabileceğini düşünüyorlar.

Bilim insanları, iklim değişikliğine karşı mücadele etmek için bugüne dek pek çok farklı yöntem denedi. Ancak Eos, bugüne dek görülmemiş bir kapasiteye sahip. Hypergiant Industries, bu biyoreaktörü üretmeden önce iklim değişikliği üzerinde fazlasıyla düşündüklerini ve bilim insanlarının bu konuya en etkili çözüm olarak ağaçları göstermelerine rağmen, kendilerinin alglerden faydalanmayı tercih ettiklerini açıkladı. Şirketin iddialarına göre tek bir biyoreaktörün karbon tutma kapasitesi 400 ağaca denk.

Bu biyoreaktörün aslında fazlasıyla basit bir çalışma mantığı var. Yapay zeka, biyoreaktör için mükemmel ortamı oluşturuyor ve sistem, atmosferde bulunan karbonu yakalayarak alglerin gelişmesine yardımcı oluyor. 63 metreküplük bir kutuda gelişen algler bir süre sonra değiştiriliyor ve bu döngü sürekli olarak tekrarlanıyor. Geliştirici şirkete göre bu biyoreaktörün içerisinde gelişen alglerin çeşitli evrelerden geçirilerek gıda ve plastik üretimi gibi pek çok alanda kullanılabilir. Tüm bunlara ek olarak bu cihaz, içerisinde bulunduğu bir ortamın havasını temizleyen filtrelere de sahip.

Hypergiant Industries tarafından geliştirilen biyoreaktör şu an için başarılı sonuçlar veriyor. Şirket şimdi bu biyoreaktörün daha fazla geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışmaları sürdürmek istiyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir şirket sözcüsü, bu biyoreaktörün dünyanın onarılmasıyla ilgili geliştirdikleri ilk ürün olduğunu söyleyerek ilerleyen dönemlerde hem yeni projeler üzerinde çalışmak hem de dünya devleriyle ortak olmak istediklerini söyledi.

Kaynak : webtekno.com

681 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!