BRM E-Kayışlarını Tanıttı

BRM E Kayışlarını Tanıttı

Fotoğraf: Bally Ribbon Mills’in E-Kayışı

Dokuma kumaş tasarımı, geliştirilmesi ve üretiminde uzman olan endüstri lideri Bally Ribbon Mills (BRM), yeni ürünü E-Webbings (E-Kayışlar) ile piyasaya girmeye hazırlanıyor. E-kayışlar, Nesnelerin İnterneti (IoT) ile birbirine bağlanabilecek pek çok akıllı tekstil uygulamasında kullanılabilecek.

Şirket, “Bu akıllı tekstiller, elektronik iletişim kurabilen teknolojilerin temel katmanı olarak kullanılabilecek. Elde edilecek son ürünün daha küçük, daha hafif olmasını, kullanıcı konforunun sağlanmasını ve maliyetlerin ciddi anlamda azaltılmasını sağlayacaktır” diyor.

BRM E Kayışlarını Tanıttı

Fotoğraf: E-Kayışlar pek çok birleşik giyilebilir üründe kullanılmak amacıyla tasarlandı.

E-kayışlar, pek çok farklı elyaf ve iletken eleman kullanılarak üretilebilen ve elektronik veya dijital parçaların içerisine gömülmesine imkan sağlayan, geniş dokuma kumaşlar. BRM, müşterilerinin algılama veya veri toplama taleplerine göre, gereli yapısal tasarımı ve elektriksel elemanları belirliyor.

Şirketin açıklamasına göre, BRM mühendisleri E-kayışların tasarımından ve kişiselleştirilmesinden önce müşteri ile yakından çalışarak, son ürünün amacı ve hedef alınan tüm ihtiyaçların karşılanabilmesi için gereken özel gereksinimleri ortaya koyuyor ve E-kayış tasarımı bunlara göre şekilleniyor.

BRM E Kayışlarını Tanıttı

Fotoğraf: E-Kayışlar pek çok farklı elyaftan üretilmiş dokuma şeritler

Tasarımcılar, E-kayışların üretiminde kullanılacak; iletken, zemin ağ yapısı, güç kaynağı ve sensör gibi tüm parça ve ilgili faktörleri tek tek belirliyor. İletken iplikler veya kablolar E-kayışları oluşturacak şekilde dokunabiliyor böylece nihai ürüne ekstra bir kablo sistemi eklemeden güç ve veri iletimi yapılabiliyor.

BRM, tekstil yapısının nerede kullanılacağına ve hangi tip verinin işleneceğine göre pek çok farklı sensör teknolojisi de sunabiliyor.

Kaynak: innovationintextiles.com

589 Kez Okundu

Melike Oya Oral

İzmir’de 1988 yılında doğdu. İzmir Atatürk Lisesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü’nü bitirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Executive MBA programlarında yüksek lisanslarını tamamladı. Temel ilgi alanı malzeme bilimleri. 2012’den beri özel sektörde beyaz eşya, yapı malzemeleri ve tekstil sektörlerinde ArGe ve yeni ürün geliştirme bölümlerinde görev almakta. Hali hazırda Sun Tekstil ArGe Merkezi’nde çalışıyor.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!