Korona Virüsü Bloke Etme Potansiyeli Olan İlaç Tanımlandı

Korona Virüsü Bloke Etme Potansiyeli Olan İlaç TanımlandıFotoğraf : SARS koronavirüs-2 .Virüs Aralık 2019’dan beri yayılmaktadır ve 2002/2003’te SARS pandemisine neden olan SARS koronavirüsü ile yakından ilgilidir. Bu virüslerle savaşmak için şu anda hiçbir aşı veya ilaç mevcut değildir.

Virüsler hastalığa neden olmak için insan vücudunun hücrelerine girmelidir. Bunun için uygun hücrelere bağlanırlar ve genetik bilgilerini bu hücrelere enjekte ederler. Virüsler hastalığa neden olmak için insan vücudunun hücrelerine girmelidir. Bunun için uygun hücrelere bağlanırlar ve genetik bilgilerini bu hücrelere enjekte ederler. Göttingen’deki Leibniz Primat Araştırma Enstitüsü’nden enfeksiyon biyologları, Charité ve  Berlin’deki meslektaşları ile birlikte yeni korona virüs SARS-CoV-2’nin hücrelere nasıl nüfuz ettiğini araştırdılar. Akciğer hücrelerine viral giriş için gerekli olan bir hücresel enzim belirlediler: Proteaz TMPRSS2. TMPRSS2’ye karşı aktif olduğu bilinen klinik olarak kanıtlanmış bir ilacın SARS-CoV-2 enfeksiyonunu bloke ettiği bulundu ve yeni bir tedavi seçeneği oluşturma ihtimali var.

Bu bulgular Cell dergisinde yayınlandı.

Çeşitli korona virüsler dünya çapında dolaşıyor ve normalde sadece hafif solunum hastalığına neden olan insanları sürekli olarak enfekte ediyor. Bununla birlikte, şu anda, 101.000’den fazla onaylanmış vaka ve yaklaşık 3.500 ölümle yeni bir korona virüsün dünya çapında yayılmasına tanık oluyoruz. Yeni virüs SARS koronavirüs-2 olarak adlandırıldı ve hayvanlardan insanlara bulaşır.  Ciddi bir seyir izleyebilen COVID-19 adlı bu virüs solunum hastalığına neden olur. SARS koronavirüs-2 Aralık 2019’dan beri yayılmaktadır ve 2002/2003’te SARS pandemisine neden olan SARS korona virüsü ile yakından ilgilidir. Bu virüslerle savaşmak için şu anda hiçbir aşı veya ilaç mevcut değildir. 

Virüs Yayılmasını Durdurma

Alman Primat Merkezi’nden enfeksiyon biyologları tarafından yönetilen ve birçok araştırmacının da dahil olduğu bu çalışmada ; SARS-CoV-2’nin konakçı hücrelere nasıl girdiğini ve bu sürecin nasıl engellenebileceğini öğrenmeyi amaçladılar. Araştırmacılar, SARS-CoV-2’nin akciğer hücrelerine girişi için önemli olan bir hücresel protein belirlediler. Alman Primat Merkezi Enfeksiyon Biyolojisi Birimi başkanı Stefan Pöhlmann : “Sonuçlarımız SARS-CoV-2’nin insan vücudunda bulunan proteaz TMPRSS2’nin hücrelere girmesini gerektirdiğini gösteriyor. Bu proteaz terapötik müdahale için potansiyel bir hedeftir.” dedi.

Umut Verici İlaç

Kamostat mesilat (Kamostat mesilat, pankreas iltihabında kullanım için Japonya’da onaylanmış bir ilaçtır ) adlı ilaç  proteaz TMPRSS2’yi inhibe ettiği bilindiğinden, araştırmacılar SARS-CoV-2 ile enfeksiyonu da önleyip önleyemeyeceğini araştırdılar. Çalışmanın baş yazarı Markus Hoffmann: “Bir hastadan izole edilen SARS-CoV-2’yi test ettik ve kamostat mesilatın virüsün akciğer hücrelerine girişini engellediğini bulduk. Sonuçlarımız kamostat mesilatın COVID-19’a karşı koruyabileceğini gösteriyor. Bu klinik çalışmalarla araştırılmalıdır.”dedi.

Kaynak:  neurosciencenews.com

684 Kez Okundu

İnovatif Kimya Dergisi

İnovatif Kimya Dergisi aylık olarak çıkan bir e-dergidir. Kimya ve Kimya Sektörü ile ilgili yazılar yazılmaktadır.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!