LPG Tankları İçin ‘Dünyanın En Hızlı Üretim Hattı’

LPG Tankları İçin'Dünyanın En Hızlı Üretim Hattı'

Fotoğraf : Filament sarım tesisi ikili konsept olarak kurulur.

Almanya merkezli Roth Composite Machinery şirketi, filaman sargı teknolojisini kullanarak sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) tanklarının seri üretimi için “dünyanın en hızlı üretim hattını” kurduğunu iddia ediyor. Şirket, her biri beş iş miline sahip dört sarım istasyonu içeren ve her yıl 600.000 LPG tankının üretimine imkân sağladığı bildirilen tam otomatik bir üretim hattı geliştirdi.

Satış müdürü Bernd Fischer “Tank başına 43 saniyelik bir döngü süresi olan bu ürün şu anda dünyanın en etkili üretim hattıdır” dedi. Fiber takviyeli plastiklerin LPG tankları için sağladığı avantajlar açıktır, konvansiyonel malzemelerden çok daha hafiftir ve özellikle basınçlı kaplar söz konusu olduğunda olası bir patlamaya karşı daha fazla güvenlik sağlar. Roth, “Fiberle güçlendirilmiş plastik tanklar, sıvıların veya gazların depolanmasında daha fazla kullanılıyor ve hidrojen veya azot için de uygundur”dedi.

Üretim hattı, şirkete göre, bir adet portala yerleştirilmiş iki bağımsız sarım istasyonu ile, üretim zamanına paralel yükleme ve boşaltma zamanı ile ikili konsept olarak kurulmuştur. Robotlar kullanılarak tankların yüklenmesi ve boşaltılması tamamen otomatik şekilde yapılmaktadır.

Liflerin emprenye edilmesi için bir emprenye banyosu vardır, bu sayede üretim kesintilerinin yaklaşık % 80’i azaltılır. Fiber dağıtım taşıyıcısına entegre edilen fiberlerin otomatik olarak uygulanması ve kesilmesi için patentli prosedür, fiberlerin kanal üzerine tam olarak tanımlanmasını sağlar. Kompozit malzemenin milden mile tolerans değeri iki gramdan daha azdır.

Plastik astarlar için bir üflemeli kalıplama makinesinin yanı sıra, tasarlanan sistem ayrıca astar ön montaj istasyonunu da içerir. Bu sırada, destek kısmı astar üzerine kaynaklanır, mil vidalanır, tank basınçlandırılır ve astar işlemi alev işlemiyle sarım için etkinleştirilir.

Kaynak: materialstoday.com

674 Kez Okundu

Dilara Küçükay

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümü 3.sınıf öğrencisiyim. Çeşitli internet sitelerinde bilimsel konularda makaleler yazdım ve çeviriler yaptım. Hem bilimsel gelişmelerden haberdar olmak ve insanları haberdar etmek hem de İngilizcemi geliştirmek için İnovatif Kimya Dergisi'nde ilgi alanlarım üzerinde çeviriler yapmaktayım.

You may also like...

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Kopyalamak Yasaktır!